#noJusticeGR | Ατιμωρησία – παραγραφή με το νόμο

Διαβάζω προχθές:

Ανακοινώθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου

Επίλογο με παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν παραπεμφθεί για την υπόθεση του Βατοπεδίου έγραψε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Ομόφωνα και οι πέντε ανώτατοι δικαστές που το συγκροτούν αποφάσισαν ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι Π. Δούκας, Απ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος, για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα. 

Κατά συνέπεια, η υπόθεση για τα πολιτικά πρόσωπα τελειώνει εδώ και δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Απόφαση που δημιουργεί νομολογιακά δεδομένα και για ενδεχόμενη παραπομπή πρώην υπουργών και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις ,όπως η Siemens.

Κατά πλειοψηφία μάλιστα το συμβούλιο αποφάσισε ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί πίσω στην εφέτη- ειδική ανακρίτρια Ειρήνη καλού για να συνεχίσει την έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τα μέλη γνωμοδοτικών συμβουλίων, του νομικού συμβουλίου του κράτους, συμβολαιογράφους, ορκωτούς εκτιμητές, τον ηγούμενο Εφραίμ, το μοναχό Αρσένιο, αλλά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου.

Ξάφνου, εντελώς τυχαία εχθές ανακοινώθηκε το εξής:

Πέντε αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών

Σημαντικές αλλαγές του νόμου περί ευθύνης υπουργών με αφορμή και την παραγραφή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αλλά και τη σύνταξη του πορίσματος για τη Siemens ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης. Νωρίτερα παρουσίασε το σχέδιο νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου έγινε και σύντομη συζήτηση. Οι κυριότερες αλλαγές που προωθεί ο νέος νόμος, όσο τουλάχιστον επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αφού άλλες διατάξεις χρειάζονται και συνταγματική αναθεώρηση, είναι οι εξής:

Ολόκληρο το νομοσχέδιο

Παραγραφή αγαπητέ μου συμπολίτη.

Σαν να μην φτάνει αυτό ενδυναμώνεται αυτός ο καταχρηστικός νόμος περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να τιμωρηθεί ο νυν, πρώην ή συνταξιούχος βουλευτής ποτέ των ποτών, σε αυτό το σύμπαν.

Παραγραφή αγαπητέ.

Θα πεις, όπως πάντα λες “μα δεν το περίμενες να συμβεί”;

Θα πεις “δεν έπεσα και από τα σύννεφα, αναμενόμενο”.

Θα πεις “μα στην Ελλάδα ζούμε, έτσι είναι τα πράγματα”.

Ναι αγαπητέ, στην Ελλάδα ζούμε, όχι στο Ιράν, αν και είμαστε πολύ κοντά σε μία δικτατορική δημοκρατία (άκυρος ο όρος από όπου κι αν τον πιάσεις μιας και ο Αχματινετζάντ έγινε πρόεδρος με ψηφοφορία).

Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε στη θέση να αγωνιστούμε για το αυτονόητο.

Το αυτονόητο που λέει “όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο”.

Το αυτονόητο που λέει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει τη χώρα μας ήδη δύο φορές – κάτι μου λέει ότι πάμε για τρίτη καταδίκη.

Για να σε φορτώσω κι άλλο αγαπητέ μου συμπολίτη για το σκάνδαλο Siemens παζαρεύουν ποιον θα παραπέμψουν, όχι στη δικαιοσύνη αλλά στην προανακριτική έρευνα.

Όσο κάθεσαι αγαπητέ μου συνάνθρωπε, αγαπητέ μου συμπολίτη και δεν αντιδράς και χαζεύεις αποβλακωμένα Τατιάνα και όλο του συρφετό του ΛΆΟΣ που μαζεύεται στην εκπομπή της, όσο παρακολουθείς Big Brother, και ειδήσεις με μισές αλήθειες ή καθόλου αλήθειες, όσο χαζεύεις Λάκη και ξέρεις καλά πως δεν χρειάζεται να εξεγερθείς εσύ τα λέει ο Λαζόπουλος για σένα στον Alpha μάλιστα, όσο κάθεσαι στον καναπέ σου και μουρμουράς για 200τη φορά στη ζωή σου, έχεις καταντήσει γραφικός βλέπεις, “τι να κάνουμε, εδώ είναι Ελλάδα”, τόσο τα δικαιώματά σου θα καταπατούνται, τόσο θα υπάρχει όχι κοινωνική αλλά ουσιαστική ανισότητα, τόσο θα σε προσβάλλει το κάθε νομοσχέδιο που κατακρεουργεί έστω αυτά τα υπολείμματα αυτής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Εσύ που ψηφίζεις, εσύ που απέχεις φίλε, εσύ που ξέρεις πως εδώ δεν είναι Κίνα, ούτε Ιράν, που ανήκεις στην Ε.Ε. και ξέρεις ότι μπορείς να απολαμβάνεις τα ταξίδια σου, να ψωνίζεις online χωρίς να πληρώνεις τελωνείο, εσύ που υποτίθεται δεν είσαι 3ης κατηγορίας πολίτης, διότι είσαι Ευρώπη, δεν προσβάλλεσαι από την ατιμωρησία με το νόμο;

Με τη βούλα;

Έχεις καταλάβει πως μπορείς ανά πάσα στιγμή να πας φυλακή για κάτι που δεν έχεις φταίξει, όπως ο Ηλιόπουλος, ο ΜάριοςΖ, το παιδί με τα πράσινα AllStar και ο πολιτικός επειδή έκλεψε, έκανε υπέρβαση εξουσίας, καταχράστηκε, έβαλε στην τσέπη του μαύρο χρήμα (τα δικά σου τα χρήματα, αυτά που σε έφεραν στο ΔΝΤ) δεν θα περάσει καν έξω από τα δικαστήρια;

Ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα, δεν θα σου χρυσώσουν το χάπι με τις δήθεν εξεταστικές ώστε να νομίζεις ότι ίσως, έστω ίσως υπάρχει περίπτωση να αρθεί η ασυλία του, να περάσει από δίκη, να καταδικαστεί – ίσως – από το δικαστήριο.

Ούτε εξεταστική δεν θα περάσει φίλε με την αλλαγή στο νομοσχέδιο περί ευθύνης υπουργών.

Δεν σε κάνει να ντρέπεσαι, φίλε συμπολίτη;

Δεν σε εξοργίζει;

Πότε θα σε εξοργίσει;

Όταν θα πας φυλακή επειδή δεν πλήρωσες το ΦΠΑ σου;

Θα είναι αργά τότε, τώρα δεν είναι αργά.

  2 comments for “#noJusticeGR | Ατιμωρησία – παραγραφή με το νόμο

  1. January 21, 2011 at 12:20 pm

    Άψογη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος *