Υπάλληλοι του δήμου κακοποίησαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε

Διαβάζω στο “Αδέσποτο”: ΣΟΚ! Αθήνα: Υπάλληλοι του Δήμου σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε!

Παραθέτω όλο άρθρο:

Σοκαριστικές φωτογραφίες από κινητό, πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας!

Υπάλληλοι του Δήμου ακινητοποίησαν αδέσποτο σκυλί. Ευτυχώς το ζώο ζει αλλά αιμορραγούσε από το στόμα του λόγω της βαναυσότητας με την οποία το ακινητοποίησαν οι ”υπεύθυνοι”.

Οι φιλόζωοι γράφουν χαρακτηριστικά: Αυτός είναι ο τρόπος που φροντίζουν τα αδέσποτα στο Μοναστηράκι.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το ζώο ήταν ”επιθετικό” και ”γάβγιζε” και χτυπήθηκε από κάποιους!

Κάποιοι λένε ότι πράγματι το ζώο ήταν επιθετικό και είχε δαγκώσει αρκετούς ανθρώπους.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα 6/5/2011 στις 11:30, στο Μοναστηράκι.

Όμως έμπειροι φιλόζωοι λένε ότι το ειδικό ραβδί που χρησιμοποιείται για την περισυλλογή αδέσποτων είναι για να μπορέσει κάποιος να μαζέψει ένα ζώο με ασφάλεια για να μην επιτεθεί σε αυτόν που επιχειρεί να το περιορίσει ή σε άλλους.

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι παρών ήταν και υπάλληλος του Δήμου ενώ μέλος φιλοζωικής που αντέδρασε, δέχτηκε φραστική επίθεση!!!

Φιλόζωοι λένε ότι το ζώο έμεινε έτσι για 20 λεπτά περίπου καθότι δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο και έψαχναν να φέρουν κλουβί…

Είναι “κόμπος” ασφαλείας.

Αυτός ο κόμπος όμως, μπορεί να δουλέψει και ως στραγγαλιστής.

Με δυνατά γυρίσματα μπορεί να πνίξει-στραγγαλίσει το ζωντανό και μάλιστα μαρτυρικάΑυτό έκανε ο άνθρωπος αυτός, γράφουν οι φιλόζωοι.

Κατά τη γνώμη μου ο δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για τον ξυλοδαρμό του σκύλου.

Σε επικοινωνία που είχα εχθές το βράδυ με το “Αδέσποτο”, το σκυλί βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία “πανσιόν” (μη φανταστείτε ότι είναι πανσιόν, μία φυλακή για ζώα είναι), μέχρι να γίνει ευθανασία.

Οφείλει ο δήμος σύμφωνα με τη νομοθεσία να προστατέψει το σκυλί.

Ένας λόγος παραπάνω μιας και το σκυλί είναι κακοποιημένο από τους υπαλλήλους, ναι αυτούς τους υπαλλήλους που εργάζονται για το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων του δήμου.

Πέρα από την απαράδεκτη κακοποίηση του ζώου από τους υπαλλήλους διότι “γάβγιζε” και διότι “δάγκωσε” – για σκυλί μιλάμε όχι για άνθρωπο – εξοργιστική είναι και η απάντηση του αντιδήμαρχου στο περιστατικό.

Παντελής έλλειψη πολιτισμού και ανθρωπιάς!

Σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι του δήμου θα βρίσκονταν υπό φυλάκιση, θα τους είχε απαγορευτεί να έχουν ή να αποκτήσουν οικόσιτο ζώο και θα πλήρωναν ένα χοντρό πρόστιμο.

Σε αυτή τη χώρα, η κακοποίηση του ζώου τιμωρείται με ευθανασία στο ζώο και απολογία του βασανιστή του, ότι το ζώο έφταιγε και όχι οι υπάλληλοι.

Ο αντιδήμαρχος επίσης προσβάλλει τη νοημοσύνη μας αναφέροντας “Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλόζωους  ότι το αίμα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι επειδή το ζώο δάγκωνε το βρόγχο σύλληψης για να διαφύγει”.

Προφανώς ο αντιδήμαρχος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για ζώα.

Τα σκυλιά δεν αυτοτραυματίζονται για να διαφύγουν.

Όπως δεν ξέρει ο κύριος αντιδήμαρχος πως για να κατευνάσεις ένα σκυλί δεν χρησιμοποιείς βίαιες μεθόδους.

Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο παρά από βία!

Περίμενα από τον αντιδήμαρχο ένδειξη να τηρήσει τη νομοθεσία για την κακοποίηση ζώου και να τιμωρήσει με τη χείριστη των ποινών τους βασανιστές του σκύλου.

Περιμένω ο ίδιος ο δήμος, αλλά και καλοί άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τα ζώα (θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι) να προστατέψουν το σκυλί, να το περιθάλψουν και ή να αφεθεί μετά στο φυσικό το περιβάλλον, ή να το υιοθετήσουν.

Για τους υπαλλήλους, ειλικρινά εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή τους να αντιληφθούν πως σε αυτό τον πλανήτη δεν είμαστε το κυρίαρχο είδος καθώς δεν υπάρχει κανένας παγκόσμιος νόμος (ναι χρειαζόμαστε νόμους για να καταλάβουμε πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος, τόσο ανόητο είδος είναι ο άνθρωπος) που το καθορίζει.

Παραθέτω τα τηλέφωνα, και το e-mail του δήμου για καταγγελίες.

Αγαπητοί φιλόζωοι σας προκαλώ να βγάλετε το ζώο μέσα σας στο e-mail που θα στείλετε.

Δημαρχιακό Μέγαρο,Τηλ. 210 3722001

Δημαρχείο,Τηλ. 210 5277000

Για τα αδέσποτα: 210 5277576, 210 5277530, adespotaath@cityofathens.gr

Υπογράψτε την καταγγελία στο Gopetition

Σημείωση:

Διαβάζω στην καταγγελία πως εχθές κάτοικοι και καταστηματάρχες που ταΐζουν τα αδέσποτα στην Αθήνα απέτρεψαν από το ίδιο συνεργείο την επιχείρηση σκούπα που έκανε σε στειρωμένα αδέσποτα της περιοχής.

Παρακαλώ δώστε βάση στη φράση “επιχείρηση σκούπα“.

Ο δήμος νομικά πρέπει να φροντίζει σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία τα αδέσποτα.

Υποπτεύομαι πως η επιχείρηση σκούπα ειδικά τον Μάιο, ακριβώς το μήνα που ξεκινά η τουριστική σεζόν, δεν είναι για το καλό το ζώων αλλά για το “καλό του τουρισμού”.

Ναι, οι τουρίστες θα αηδιάσουν από τα αδέσποτα που έχουμε στον δρόμο και δεν θα αηδιάσουν από τις 200 λακκούβες στα κάθε 100 μέτρα στους δρόμους, από τους σιχαμερούς κάδους σκουπιδιών που βρωμοκοπούν, από τα μίζερα, απότιστα και απεριποίητα πάρκα μας, από την μόνιμη ανάγωγη συμπεριφορά των κατοίκων της πόλης, από τα άσχημα και πανβρώμικα κτίρια της πόλης και το γδάρσιμο που θα υποστούν για να αγοράσουν ένα σουβενίρ ή να τους πάει το ταξί στο αεροδρόμιο.

Προφανώς ο κύριος Καμίνης δεν γνωρίζει πως οι τουρίστες αγαπούν πολύ περισσότερο τα αδέσποτα από εκείνον.

Θα υπάρξει συνέχεια του άρθρου σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου περί μαζικής επιχείρησης σκούπας και εξόντωσης των αδέσποτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος *