Νομίζω πως ήρθε η ώρα…

Δεν νομίζω να υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία…

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει να επιβάλλει νέα μέτρα.

Από την αρχή ο στόχος της ήταν να να ξεπουλήσει για πενταροδεκάρες τη δημόσια περιουσία, να εξαθλιώσει τις εργασιακές συνθήκες, υποδουλώνοντας κυριολεκτικά τους εργαζόμενους αφαιρώντας τα βασικά τους δικαιώματα που κάποιοι άλλοι έχυσαν το αίμα τους για να τα εδραιώσουν (ΣΣΕ).

Με υποτέλεια, περίσσια δουλοπρέπεια ως προς τους “εταίρους” και τις αγορές – ξέρετε τι σημαίνει η λέξη “εταίρα” στην Ελληνική – έχουν γονατίσει και απαξιώσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών.

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως αυτή η κυβέρνηση, θέλει να ονομάζεται κυβέρνηση χωρίς να εκπροσωπεί στην ουσία το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού πέρα ελάχιστων εξαιρέσεων που ή πρόκειται περί ανόητων μαζοχιστών ή πρόκειται περί υπαλλήλων της φερόμενης ως κυβέρνηση.

Δεν χωρά επίσης καμία αμφιβολία πως αυτή η κυβέρνηση έριξε όλο το φταίξιμο για τη φοροδιαφυγή, το διογκωμένο δημόσιο, την άθλια παιδεία, την εγκληματικότητα στα αστικά κέντρα, στους εργαζόμενους και στους μετανάστες.

Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς πως όταν σε μία επιχείριση εργαζόμενοι κατ’ επιλογή  λαμβάνουν τεράστιους μισθούς χωρίς να παράγουν το αντίστοιχο έργο, ή δεν εργάζονται και πληρώνονται χωρίς να ελέγχονται, η επιχείριση θα καταστραφεί.

Είναι προφανές όμως πως δεν ευθύνεται για την καταστροφή της ο εργαζόμενος που κάθεται και πληρώνεται. Ευθύνεται ο εργοδότης, η διοίκηση, εκείνος που του έδωσε καρέκλα και τον παχύ μισθό, εκείνος που δεν τον έλεγξε ποτέ για το έργο που παράγει, εκείνος που έδωσε ρουσφέτια σε ανειδίκευτους και ούτε που μπήκε στον κόπο να τους εκπαιδεύσει.

Έτσι λοιπόν φταίνε για την κυβέρνηση οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Για την κυβέρνηση φταίνε και οι μετανάστες για το έλλειμμα, για τη φοροδιαφυγή, για την εγκληματικότητα.

Τους μετανάστες που μετά από την υπογραφή της συνθήκης “Δουβλίνο ΙΙ” επιβάλλεται στην Ευρωπαϊκή χώρα που δέχεται μετανάστες να τους κρατά απογορεύοντάς τους να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες θα πρέπει οι μετανάστες να οδηγούνται σε κέντρα φιλοξενίας, αυτά τα κέντρα που είναι χειρότερα και από τις φυλακές των ΕΑΤ ΕΣΑ, στα οποία θα παρέχονται κατάρτιση για εργασία, εκμάθηση της γλώσσας και άλλες παροχές που ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας μιας και δεν υφίστανται.

Είναι προφανές πως οι έκτακτες εισφορές δεν πρόκειται να πάψουν, θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες να φορολογήσουν τώρα, όσο ακόμα υπάρχουν κάποιες δημόσιες εταιρίες όπως η ΔΕΗ.

Είναι προφανές πως λεφτά υπάρχουν για χημικά, δακρυγόνα και όποιες άλλες παροχές καταστολής σε οποιονδήποτε δεν υπακούει στις επιβεβλημένες εντολές που λαμβάνει η κυβέρνηση από τα αφεντικά της.

Είναι προφανές επίσης πως λεφτά για παιδεία δεν υπάρχουν γι αυτό και σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, η παιδεία και τα ελληνικά πανεπιστήμια μόνο δωρεάν δεν είναι.

Με το νομοσχέδιο, ανοίγουν οι πόρτες των πολυεθνικών επιχειρήσεων που στην κυριολεκτικά μέσα από τα πανεπιστήμια θα “κατασκευάζονται” καταρτισμένοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξεως.

Τα ερευνητικά προγράμματα θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τις μεγάλες πολυεθνικές, ξέρετε αυτές από όπου παίρνει τις εντολές τους η κυβέρνηση.

Έχει δείξει αυτή η κυβέρνηση πως η φαντασία στους τρόπους φορολόγησης των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων δεν έχει όρια.Φτάνει στα όρια της παρά-επιστημονικής φαντασίας.

Έχει αποδείξει μάλιστα την ευαισθησία της με τις αντισυνταγματικές και παράνομες εντολές που έδωσε στην αστυνομία να διαλύσει πάση θυσία τις συγκεντρώσεις του Συντάγματος στις 28 και 29 Ιουνίου.

Έδειξε την ευαισθησία της στο θέμα του Μανώλη Κυπραίου και στην αναπηρία που του προκλήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ζητώντας από τον δημοσιογράφο τα ρέστα μέσω του υπαλλήλου της του κυρίου Παπουτσή.

Νομίζω, πως μετά από όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω, πιθανόν και περισσότερα το ίδιο σημαντικά, έχουμε καταλάβει πως αυτή η κυβέρνηση δεν μας αντιπροσωπεύει.

Αυτή η κυβέρνηση είναι μία κλίκα υπαλλήλων, μία συμμορία περιθωριακών, μία παρέα αλητήριων εντολοδόχων που πουλάνε για λίγα ευρώ και αγοράζουν χαμόγελα ικανοποίησης των εργοδοτών τους.

Αλοίμονο στις κυβερνήσεις που δικαιολογούν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και του δημόσιου πλούτου για να βγει αυτή η χώρα από την οικονομική κρίση που προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν.

Εφόσον λοιπόν δεν μας αντιπροσωπεύει, εφόσον βγήκαμε στους δρόμους, στο Σύνταγμα και στις πλατείες μας, νομίζω πως ήρθε η ώρα να λειτουργήσουμε σαν να μην υπάρχουν “αυτοί”.

Συλλογικά, συνειδητά θα χρειαστεί να πάψουμε πρώτα να ασχολούμαστε με αυτούς που ονομάζεται “κυβέρνηση” και μετά να μην υπακούμε στις εντολές και επιβολές τους.

Θα χρειαστεί να πάψουμε κι εμείς οι ίδιοι να σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Θα χρειαστεί να αντιληφθούμε πως ό,τι κάνουμε το κάνουμε πρώτα από όλα για τις νεότερες γενιές που δεν θα έχουν πανεπιστήμια αν συνεχίζουμε να τους υπακούμε, που θα μετατραπούν σε φθηνά εργατικά χέρια, αντί για λαμπρά μυαλά, που θα θεωρούν εκατό φορές περισσότερο δεδομένη τη διαφθορά των θεσμών της χώρας.

Όχι μόνο για το δικό μας το παιδί, αλλά και για το παιδί του γείτονα.

Δεν είναι αντίδραση, είναι δράση.

Δεν είναι απλά ένας αγώνας, είναι συλλογική στάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος *