Το ανέκδοτο του ηθικού διδάγματος

Οι αντιδράσεις στα νέα μέτρα που θυμίζουν το ανέκδοτο με τον μαύρο ιππότη:
Ήταν κάποτε ένα χωριό με 100 κατοίκους.
Και ξάφνου εμφανίζεται ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο για να τους αφανίσει όλους!
Κάνουν οι κάτοικοι: “Πω! Πω! Έρχεται ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο να μας σκοτώσει”!
Πράγματι ο ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο φτάνει στο χωριό και σκοτώνει 10!
Μετά από έναν μήνα εμφανίζεται ξανά στο χωριό ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο.
Λένε οι τρομαγμένοι κάτοικοι του χωριού: “Πω πω! Θεούλη μου! Έρχεται ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο να μας αφανίσει”!
Ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο σκοτώνει εκείνη την ημέρα άλλους 10.
(Το ανέκδοτο συνεχίζεται μέχρι που οι εναπομείναντες κάτοικοι του χωριού είναι μόλις 10).
Επανεμφανίζεται για 10η φορά ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο στο χωριό!
Ουρλιάζουν οι κάτοικοι: “Θεούλη μου, έρχεται ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο να σκοτώσει τους υπόλοιπους”!
Ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρο άλογο σκοτώνει 9!
Ο τελευταίος από τους κατοίκους του χωριού, ανεβαίνει πάνω σε ένα Kawasaki και φεύγει!
Ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, παρατά το μαύρο άλογο, ανεβαίνει πάνω σε μία μαύρη βέσπα και ξεκινά να καταδιώκει τον τελευταίο κάτοικο!
Με τα πολλά, ο ο Μαύρος ιππότης, με τη μαύρη πανοπλία με τη μαύρη ασπίδα, με το μαύρο ξίφος, με το μαύρη βέσπα προφτάνει τον τελευταίο κάτοικο με το Kawasaki και τον σκοτώνει.
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι:
Η βέσπα είναι πιο γρήγορη από το Kawasaki.
Αυτό ακριβώς κάνουμε… βλέπουμε τους “φονιάδες” μας, ωρυόμαστε και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα.
Ηθικό δίδαγμα;
“Ανάγκη για εξέγερση”.
Αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος *