Το κόκκαλο

Μπαίνουμε στο σπίτι νύχτα, τα φώτα σβηστά, το θολό ασημοκίτρινο φως του φεγγαριού διαπερνούσε τα δωμάτια σαν να ήταν αυτόφωτα. Στο υπνοδωμάτιο θαρρώ πως είδα κάποιον να κοιμάται στο κρεβάτι μας. Όχι ένας, αλλά τρεις!

Για να σιγουρευτώ ότι δεν είμαι μόνη που βλέπει τις τρεις κουκουλωμένες φιγούρες, είπα στον άνδρα μου να δει κι αυτός το αξιοπερίεργο που συνέβαινε στο υπνοδωμάτιό μας.

Πήγα να ξυπνήσω μία από τις σιλουέτες που κοιμόταν στο κρεβάτι μας και πετάχτηκε μία κοπέλα ξανθιά από το κρεβάτι ουρλιάζοντας σαν να είχε δει εφιάλτη. Κοιτούσε απέναντι, όχι εμένα που την ξύπνησα και σιγά-σιγά ξανά έπεσε για ύπνο.

Για ώρες προσπαθούσαμε με τη συντροφιά που μπήκαμε στο σπίτι μας να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβαινε αυτή τη στιγμή με τα σώματα αυτά που κοιμόντουσαν έτσι βαριά στο κρεβάτι μας.

Ξάφνου τα φώτα άνοιξαν απότομα, φώτα κίτρινα βαριά και οι κοιμισμένοι ξύπνησαν, σηκώθηκαν σαν να μην μας έβλεπαν, προχώρησαν στο χολ, άνοιξαν την εξώπορτα και βγήκαν έξω. Στο διάδρομο της πολυκατοικίας βλέπαμε να βγαίνουν και άλλοι άνθρωποι με το ίδιο βαρύ βλέμμα από τα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Προσπαθούσαμε την υπόλοιπη ώρα να αντιληφθούμε γιατί και τι συμβαίνει μέχρι που ξαναέσβησαν τα φώτα. Στο υπνοδωμάτιο κοιμόντουσαν τώρα 4 άνθρωποι. Δύο ενήλικες και ένα παιδί. Το παιδί ήταν ξύπνιο. Καθόταν στην άκρη του κρεβατιού, τα πόδια του ίσα που άγγιζαν το πάτωμα.

Κρατούσε ένα κόκκινο λεπτό βιβλίο. Το πήρα από τα χέρια του, το άνοιξα και μέσα επαναλαμβανόταν χειρόγραφα το: Ύπνος, φαγητό, μάθημα, σεξ, ύπνος…

Μου φάνηκε περίεργο που σε ένα βιβλίο προγράμματος μικρού παιδιού έγραφε “σεξ”.

Τρόμαξα!

Φοβήθηκα πως το παιδί μάλλον το κακοποιεί ο πατέρας του που κοιμόταν δίπλα στο κρεβάτι μαζί με τις άλλες δύο φιγούρες.

Κοίταξα κάτω και είδα ένα κόκκαλο, ένα κόκκαλο που είχε πάνω του ένα ανθρώπινο δόντι.

Κρατώντας το κόκκαλο σαστισμένη, πρόβαλε κάτω από το κρεβάτι μία αλεπού κοκαλιάρα, της έλειπε ένα μέρος από τη μουσούδα της. Ήταν το κόκκαλο που κρατούσα. Με κοιτούσε απειλητικά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος *