Θες δύο δουλειές; θα πληρώνεις δύο ταμεία!

Κυριακή των Βαΐων και ο χρήστης @mperedim αποστέλλει ένα tweet-φωτιά με σύνδεσμο του TVXS.

“Δύο ταμεία θα πληρώνουν όσοι έχουν δύο δουλειές”.

Σύμφωνα με το άρθρο, το νομοσχέδιο επηρεάζει όλους όσους έχουν απαλλαγή από δεύτερη ασφάλιση.

Το αποτέλεσμα θα είναι το εξής:

Τα ταμεία που θέλουν να χρηματοδοτηθούν με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρηματοδοτηθούν διότι πολύ απλά οι πολίτες θα διακόψουν την έκδοση απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Κανείς δεν έχει χρήματα να πληρώνει κερατιάτικα για ταμείο όπως το ΤΕΒΕ ίδιας και αθλιότερης ποιότητας από το ΙΚΑ.

Υπάρχει λόγος που αναγκάζονται οι μισθωτοί να εργάζονται σε δεύτερη δουλειά.

Ο λόγος είναι πως οι απολαβές που λαμβάνουν δεν του φτάνουν να επιβιώσει.

Να επιβιώσει λέμε, όχι να ζει πλουσιοπάροχα.

Αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της μαύρης εργασίας, πολλοί θα κλείσουν τις δουλειές τους και αν υπήρχαν κάποτε πιθανότητες ανάπτυξης – βλέπε ηλεκτρονικό εμπόριο – τώρα θα εξανεμιστούν κι αυτές.

Όμως αγαπητό μου κράτος, δεν μπορείς να γεμίσεις τα ταμεία λεφτά – που έχουν φαγωθεί ήδη από την δική σας κυβέρνηση και την προηγούμενη – αν δεν έχεις ασφαλιζόμενους σε αυτά.

Είναι μαθηματικά βέβαιο, επαναλαμβάνω, πως ο κόσμος θα προτιμήσει να διακόψει την δεύτερη εργασία του από το να πληρώνει επί πλέον χρήματα σε ένα ασφαλιστικό φορέα χειρότερο από αυτόν που έχει ήδη.

Που πήγε το moto “Πρώτα ο Πολίτης” κύριοι;

  2 comments for “Θες δύο δουλειές; θα πληρώνεις δύο ταμεία!

 1. Mary
  April 17, 2010 at 7:07 pm

  Ο πατέρας μου λεει μια κουβέντα: άμα δεν πάω να δουλέψω, δε θα μου δώσει κανείς μεροκάματο!
  Πάνω σ’ αυτο το moto βάσισε την ζωή του, οικογενειακή και ατομική! Εννοειταί φυσικά πως για να μεγαλώσει αξιοπρεπώς τα 3 παιδιά του, εργαζόταν πάντα σε δύο δουλειές. Και εξυπακούεται οτι πληρώνει πάντα διπλές ασφαλιστικές εισφορές (σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ). Φυσικά, όταν θα ρθει η ώρα της σύνταξης, δεν θα πάρει περισσότερα απο 1.000 ευρώ. Δίκαιο; Άδικο; Κανείς δε μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.
  Η σίγουρη αδικία ειναι που η ασφαλιστική νομοθεσία δε του επιτρέπει να ασφαλίσει τον γιό του, γιατί εχουν λεει α’ βαθμού συγγένεια! Κουφό;
  Οτι ο πατέρας μου δημιουργεί μια θέση εργασίας και την δίνει στο παιδί του, αυτό δε μετράει; Αν ο αδερφός μου βγάλει κάρτα ανεργείας ή κοπροσκυλιάζει ολη μέρα, τρώγοντας απ’ τα έτοιμα, ειναι καλύτερα;
  Δυστυχώς αλλα στην Ελλάδα πάμε απο το κακό στο χειρότερο… Και ο πολίτης δεν ήταν ποτέ πρώτος, και ουτε θα ειναι ποτέ. Πάντα θα μείνει ο τελευταίος τροχός της αμάξης…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος *