Browsing Κερατέα

Γιατί Κυρία Παγκάλου μου;

April17

Η κυρία Ψυχογιού, κάτοικος Κερατέας – ξέρετε αυτόν τον οικισμό που μένουν μένουν κάτι τρελοί που για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν θέλουν το ΧΥΤΑ έξω από τα σπίτια τους -  σε εκπομπή είπε (αντιγράφω από το forkeratea.blogspot.com):

«Ως κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού (…) καταγγέλλουμε την κυρία Παγκάλου η οποία καταψήφισε την στήριξη στην Κερατέα. Διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τα λεφτά, διότι εμείς δεν φάγαμε μαζί τον Οτσαλάν, διότι και εμείς δεν φάγαμε και εκείνο το παιδάκι που δεν πρόλαβε να γεννηθεί και η καρδούλα του σταμάτησε να χτυπάει την Τρίτη που μπήκαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα».

Η κυρία Παγκάλου θίχτηκε.

Διαβάστε εδώ το άρθρο.

Η κυρία Ψυχογιού που το όνομά της είναι Ελευθερία (τραγική ειρωνεία μιας και απειλείται με φυλάκιση) θα πρέπει σύμφωνα με την αγωγή που έκανε η κυρία Παγκάλου να πληρώσει το ποσό των 300.000 ευρώ (!) και να φυλακιστεί για 12 μήνες.

Αυτή λοιπόν είναι η ελευθερία του λόγου.

Ή μάλλον να το θέσω καλύτερα… η μερική ελευθερία του λόγου.

Οι ισχυροί και οι σύζυγοι, μπατζανάκιδες, φίλοι από το στρατό, οικογένεια επιτρέπεται να λένε ό,τι θέλουν, όπου θέλουν για όποιον θέλουν.

Επιτρέπεται να γίνονται συκοφάντες, προσβλητικοί και ψεύτες.

Οι υπόλοιποι, οι αδύναμοι, οι μισθωτοί, συνταξιούχοι οι τέλος πάντων κοινοί θνητοί δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.

Πρέπει να το βουλώνουν.

Να κάτσουν στα αυγά τους!

Νομίζουμε εμείς, ναι εμείς οι μαλάκες που πληρώνουμε εφορία, ασφάλεια που δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα, τέλη αυτοκινήτου/μηχανής, έμμεσους φόρους – ΦΠΑ, τα επιδόματα των τελωνειακών, τις ανύπαρκτες ΑΠΕ, την ΕΡΤ (διπλά την πληρώνουμε στους εκκαθαριστικούς της ΔΕΗ) – ότι εμάς μας πιάνει το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Είμαστε γελασμένοι!

Σου λέει το φοβερό μας Σύνταγμα πως αν βρίσκεις εσύ κοινέ θνητέ ότι έχουν αδικηθεί τα δικαιώματά σου, τράβα και βρες το δίκιο σου στη δικαιοσύνη που είναι “ανεξάρτητη” αρχή.

Μάλιστα!

Την λένε ακόμα ανεξάρτητη.

Αυτή η δικαιοσύνη που αν δεν έχεις ήδη χρήματα κρυμμένα κάτω από το στρώμα για τις δεκάδες αναβολές και καθυστερήσεις, για το σούπερ δικηγόρο που πρέπει να πληρώσεις μιας και η κυρία Παγκάλου δεν θα έχει δικηγόρο την πλάκας αλλά δικηγόρο hi-class, θα είσαι καταδικασμένος.

Αυτή λοιπόν είναι η δικαιοσύνη που θα πας για να αποδείξεις τα Συνταγματικά σου αυτονόητα δικαιώματα.

Με αυτό το γαμάτο σύστημα, το φοβερό μας Σύνταγμα της Ελλάδος και την ανεξάρτητη κατά το Πασόκ (και γενικά όποιον βρίσκεται στην εκείνη τη χρονική στιγμή στην εξουσία) δικαιοσύνη, η κυρία Νταλάρα… ε… ήθελα να πω η κυρία Παγκάλου θα κερδίσει και ας είναι άκρως ανήθικη η αγωγή της.

Διότι το Πασόκ μπορεί να μην το λέει αλλά εννοεί τα λόγια Βουλγαράκη “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό“.

Η αδικία στην περίπτωση αυτή, όπως και στις περισσότερες ανάλογες περιπτώσεις, δεν είναι μόνο η κρατική καταστολή των κατοίκων της Κερατέας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ούτε οι εξορμήσεις τις αστυνομίας με δακρυγόνα στα σπίτια.

Η αδικία εδώ είναι ταξική.

Σίγουρα η κυρία Ελευθερία – με το μικρό της όνομα θα τη λέω διότι αυτό συμβολίζει – δεν έχει να πληρώσει 300.000 ευρώ με έναν δικηγόρο που αντέχει η τσέπη της, δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δικαστικές αναβολές που κοστίζουν 500 ευρώ η κάθε μία – είναι χαμένη συνταγματικά, νομικά, δικαστικά και σαφώς άδικα από χέρι.

Ενώ η κυρία Παγκάλου που θίγεται επειδή την αποκάλεσε η Ελευθερία “κυρία Παγκάλου” σύζυγος υπουργού – όχι σύζυγος περιπτερά, ή σύζυγος προγραμματιστή σε κάποια εταιρία, ή σύζυγος ηλεκτρολόγου, ή σύζυγος μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά υπουργού – αντέχει οικονομικά να παίξει το παιχνίδι των δικαστικών αναβολών, της αντιπροσώπευσης από σούπερ δικηγόρο και είναι σαφώς κερδισμένη.

Η κυρία Παγκάλου, μιας και τιμά τον άντρα της – εφόσον είναι σύζυγος του υπουργού και δεν τον έχει χωρίσει, καθώς εμπλέκεται φιλοκυβερνητικά στο πρόβλημα της Κερατέας – καλά θα κάνει να αποσύρει την αγωγή και τη μήνυση, να πει ένα “συγνώμη” στην κυρία Ελευθερία να πάνε για ένα κρασί στην πλατεία της Κερατέας και να κουβεντιάσουν ως ίσοι το ζήτημα της περιοχής.

Υ.Γ.: Ο Πιτσιρίκος τα λέει επίσης πολύ όμορφα για την κυρία Παγκάλου.


ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr