Browsing δικαιώματα ζώων

Υπάλληλοι του δήμου κακοποίησαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε

May7

Διαβάζω στο “Αδέσποτο”: ΣΟΚ! Αθήνα: Υπάλληλοι του Δήμου σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε!

Παραθέτω όλο άρθρο:

Σοκαριστικές φωτογραφίες από κινητό, πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας!

Υπάλληλοι του Δήμου ακινητοποίησαν αδέσποτο σκυλί. Ευτυχώς το ζώο ζει αλλά αιμορραγούσε από το στόμα του λόγω της βαναυσότητας με την οποία το ακινητοποίησαν οι ”υπεύθυνοι”.

Οι φιλόζωοι γράφουν χαρακτηριστικά: Αυτός είναι ο τρόπος που φροντίζουν τα αδέσποτα στο Μοναστηράκι.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το ζώο ήταν ”επιθετικό” και ”γάβγιζε” και χτυπήθηκε από κάποιους!

Κάποιοι λένε ότι πράγματι το ζώο ήταν επιθετικό και είχε δαγκώσει αρκετούς ανθρώπους.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα 6/5/2011 στις 11:30, στο Μοναστηράκι.

Όμως έμπειροι φιλόζωοι λένε ότι το ειδικό ραβδί που χρησιμοποιείται για την περισυλλογή αδέσποτων είναι για να μπορέσει κάποιος να μαζέψει ένα ζώο με ασφάλεια για να μην επιτεθεί σε αυτόν που επιχειρεί να το περιορίσει ή σε άλλους.

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι παρών ήταν και υπάλληλος του Δήμου ενώ μέλος φιλοζωικής που αντέδρασε, δέχτηκε φραστική επίθεση!!!

Φιλόζωοι λένε ότι το ζώο έμεινε έτσι για 20 λεπτά περίπου καθότι δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο και έψαχναν να φέρουν κλουβί…

Είναι “κόμπος” ασφαλείας.

Αυτός ο κόμπος όμως, μπορεί να δουλέψει και ως στραγγαλιστής.

Με δυνατά γυρίσματα μπορεί να πνίξει-στραγγαλίσει το ζωντανό και μάλιστα μαρτυρικάΑυτό έκανε ο άνθρωπος αυτός, γράφουν οι φιλόζωοι.

Κατά τη γνώμη μου ο δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για τον ξυλοδαρμό του σκύλου.

Σε επικοινωνία που είχα εχθές το βράδυ με το “Αδέσποτο”, το σκυλί βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία “πανσιόν” (μη φανταστείτε ότι είναι πανσιόν, μία φυλακή για ζώα είναι), μέχρι να γίνει ευθανασία.

Οφείλει ο δήμος σύμφωνα με τη νομοθεσία να προστατέψει το σκυλί.

Ένας λόγος παραπάνω μιας και το σκυλί είναι κακοποιημένο από τους υπαλλήλους, ναι αυτούς τους υπαλλήλους που εργάζονται για το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων του δήμου.

Πέρα από την απαράδεκτη κακοποίηση του ζώου από τους υπαλλήλους διότι “γάβγιζε” και διότι “δάγκωσε” – για σκυλί μιλάμε όχι για άνθρωπο – εξοργιστική είναι και η απάντηση του αντιδήμαρχου στο περιστατικό.

Παντελής έλλειψη πολιτισμού και ανθρωπιάς!

Σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι του δήμου θα βρίσκονταν υπό φυλάκιση, θα τους είχε απαγορευτεί να έχουν ή να αποκτήσουν οικόσιτο ζώο και θα πλήρωναν ένα χοντρό πρόστιμο.

Σε αυτή τη χώρα, η κακοποίηση του ζώου τιμωρείται με ευθανασία στο ζώο και απολογία του βασανιστή του, ότι το ζώο έφταιγε και όχι οι υπάλληλοι.

Ο αντιδήμαρχος επίσης προσβάλλει τη νοημοσύνη μας αναφέροντας “Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλόζωους  ότι το αίμα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι επειδή το ζώο δάγκωνε το βρόγχο σύλληψης για να διαφύγει″.

Προφανώς ο αντιδήμαρχος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για ζώα.

Τα σκυλιά δεν αυτοτραυματίζονται για να διαφύγουν.

Όπως δεν ξέρει ο κύριος αντιδήμαρχος πως για να κατευνάσεις ένα σκυλί δεν χρησιμοποιείς βίαιες μεθόδους.

Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο παρά από βία!

Περίμενα από τον αντιδήμαρχο ένδειξη να τηρήσει τη νομοθεσία για την κακοποίηση ζώου και να τιμωρήσει με τη χείριστη των ποινών τους βασανιστές του σκύλου.

Περιμένω ο ίδιος ο δήμος, αλλά και καλοί άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τα ζώα (θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι) να προστατέψουν το σκυλί, να το περιθάλψουν και ή να αφεθεί μετά στο φυσικό το περιβάλλον, ή να το υιοθετήσουν.

Για τους υπαλλήλους, ειλικρινά εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή τους να αντιληφθούν πως σε αυτό τον πλανήτη δεν είμαστε το κυρίαρχο είδος καθώς δεν υπάρχει κανένας παγκόσμιος νόμος (ναι χρειαζόμαστε νόμους για να καταλάβουμε πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος, τόσο ανόητο είδος είναι ο άνθρωπος) που το καθορίζει.

Παραθέτω τα τηλέφωνα, και το e-mail του δήμου για καταγγελίες.

Αγαπητοί φιλόζωοι σας προκαλώ να βγάλετε το ζώο μέσα σας στο e-mail που θα στείλετε.

Δημαρχιακό Μέγαρο,Τηλ. 210 3722001

Δημαρχείο,Τηλ. 210 5277000

Για τα αδέσποτα: 210 5277576, 210 5277530, adespotaath@cityofathens.gr

Υπογράψτε την καταγγελία στο Gopetition

Σημείωση:

Διαβάζω στην καταγγελία πως εχθές κάτοικοι και καταστηματάρχες που ταΐζουν τα αδέσποτα στην Αθήνα απέτρεψαν από το ίδιο συνεργείο την επιχείρηση σκούπα που έκανε σε στειρωμένα αδέσποτα της περιοχής.

Παρακαλώ δώστε βάση στη φράση “επιχείρηση σκούπα“.

Ο δήμος νομικά πρέπει να φροντίζει σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία τα αδέσποτα.

Υποπτεύομαι πως η επιχείρηση σκούπα ειδικά τον Μάιο, ακριβώς το μήνα που ξεκινά η τουριστική σεζόν, δεν είναι για το καλό το ζώων αλλά για το “καλό του τουρισμού”.

Ναι, οι τουρίστες θα αηδιάσουν από τα αδέσποτα που έχουμε στον δρόμο και δεν θα αηδιάσουν από τις 200 λακκούβες στα κάθε 100 μέτρα στους δρόμους, από τους σιχαμερούς κάδους σκουπιδιών που βρωμοκοπούν, από τα μίζερα, απότιστα και απεριποίητα πάρκα μας, από την μόνιμη ανάγωγη συμπεριφορά των κατοίκων της πόλης, από τα άσχημα και πανβρώμικα κτίρια της πόλης και το γδάρσιμο που θα υποστούν για να αγοράσουν ένα σουβενίρ ή να τους πάει το ταξί στο αεροδρόμιο.

Προφανώς ο κύριος Καμίνης δεν γνωρίζει πως οι τουρίστες αγαπούν πολύ περισσότερο τα αδέσποτα από εκείνον.

Θα υπάρξει συνέχεια του άρθρου σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου περί μαζικής επιχείρησης σκούπας και εξόντωσης των αδέσποτων.

Κτηνωδία στα Χανιά: Κρέμασαν από δέντρο Κόκερ

May18

Την είδηση την είδα στο Αδέσποτο.

Όπως  ενημέρωσε η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», άλλος ένας σκύλος στα Χανιά αυτή τη φορά έπεσε θύμα ενός ανθρωπόμορφου κτήνους.
Το περιστατικό συνέβη και πάλι στην τουριστική Κρήτη! Κάποιος ανώμαλος κρέμασε το κόκερ ζωντανό αφού του πέρασε θηλιά στο λαιμό σε ένα ελαιόδεντρο!
Το ζώο είχε βασανιστικό θάνατο. Ο δράστης έχει επικηρυχτεί από τα φιλοζωικά σωματεία του νησιού και δίνεται και αμοιβή 5.000 ευρώ σε κείνον που θα δώσει πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στον δράστη του εγκλήματος!
Η κ. Μπομπολάκη μας είπε ότι «Έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές, εισαγγελία, αστυνομία, σήμανση, δήμοι οι οποίοι και έτρεξαν χθες μαζί μας στον τόπο του σοκαριστικού αυτού εγκλήματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη “φιλόξενη” Κρήτη γίνονται τέτοια εγκλήματα.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει “γιατί”;

Γιατί το βασάνισε το ζώο;

Γιατί το κρέμασε και το άφησε να πεθάνει βασανιστικά μέσα στην αγωνία;

Γιατί;

Γιατί ΑΚΟΜΑ η πολιτεία δεν έχει αλλάξει τη νομοθεσία που αφορά τους βασανισμούς και θανάτωσης ζώου από πλημμέλημα σε έγκλημα;

Γιατί συμβαίνουν ΜΟΝΟ στην Ελλάδα τέτοια περιστατικά;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί;

Επειδή ζω στην Ελλάδα

April17
Επειδή ζω στην Ελλάδα:
- Πρέπει να δίνω το 40% του μισθού μου στο κράτος και στο κρατικό ταμείο που δεν χρησιμοποιώ.
- Πρέπει να πληρώνω γιατρό και φάρμακα από την τσέπη μου διότι οι γιατροί που υπάγονται στο ταμείο μου δέχονται ραντεβού δύο μήνες μετά.
- Πρέπει να δίνω “φακελάκι” στον γιατρό για να κάνει σωστά τη δουλειά του και να μην με σκοτώσει.
- Πρέπει να πληρώσω για το παιδί μου φροντιστήρια ώστε να μπει στο πανεπιστήμιο.
- Πρέπει να σκεφτώ εναλλακτική λύση για το παιδί μου, να το στείλω για σπουδές στο εξωτερικό για να μην σπουδάσει στα εξαθλιωμένα και υποβαθμισμένα ελληνικά πανεπιστήμια.
- Πρέπει να εργάζομαι σε δύο δουλειές πληρώνοντας εφορία και ταμεία για να επιβιώσω.
- Πρέπει ως πολίτης να αγοράζω ρούχα και παπούτσια με φόρο 21% επί πλέον.
- Φοβάμαι μην αρρωστήσω και αναγκαστώ να υποστώ την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις του υγειονομικού συστήματος.
- Αναγκάζομαι να παίρνω, τρένο, λεωφορείο και μετρό και να φτάνω στη δουλειά μου μετά από 2 ώρες επειδή εδώ και έναν χρόνο γίνονται έργα στον ΗΣΑΠ.
- Αναγκάζομαι να κοιτάζω κάτω όταν περπατάω για να μην πέσω σε καμιά λακούβα ή να μην σκοντάψω σε ένα από διαλυμένα πεζοδρόμια της πόλης μου.
- Δέχομαι πως δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου στα δικαστήρια και δεν μηνύω τον κλέφτη, τον δολοφόνο.
- Θεωρώ φυσιολογικό να κλέψει ο πολιτικός. Το αντίθετο με εκλπλήσσει.
- Θεωρώ φυσιολογικό όλες οι κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες να είναι διεφθαρμένες.
- Πρέπει να δέχομαι την αργοπορία του υπουργείου εσωτερικών να εκδώσει την πράσινη κάρτα του άντρα μου δύο εβδομάδες πριν λήξει.
- Ξέρω πως οι πλούσιοι και οι ισχυροί δεν τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους, ενώ οι φτωχοί τιμωρούνται και χωρίς να έχουν εγκληματίσει.
- Δεν έχω απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην πολιτεία, την αστυνομία, το δήμο.
- Ξέρω πως η μόνη στιγμή που νιώθω πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι δημοκρατικό είναι όταν ψηφίζω μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.
- Θεωρώ φυσιολογικό να αυξάνονται τα προϊόντα λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ανατίμησής τους. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν καρτέλ.
- Πρέπει να ανέχομαι πως η πολιτεία θεωρεί την δολοφονία και τον βασανισμό ενός ζώου ως πταίσμα. Η αστυνομία δε, δεν ασχολείται.
- Πρέπει να προσέχω να μην καταλήξω στη φυλακή επειδή ήμουν σε διαδήλωση όπως ο Μάριος Ζ και ο Θεόδωρος Ηλιόπουλος.
- Πρέπει σε διαδηλώσεις να στέκομαι μακριά από ζαρντινιέρες, πόρτες και σκάλες.
- Πρέπει καθημερινά να αγωνίζομαι και να υπενθυμίζω στην εξουσία τα συνταγματικά και εργασιακά μου δικαιώματα.
- Θεωρώ φυσιολογική την αγένεια των συμπολιτών μου καθημερινά.
- Δεν πιστεύω ό,τι βλέπω στα τηλεοπτικά κανάλια.
- Νομίζω πως ζω σε μία Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ βαθιά μέσα μου ξέρω πως ζω σε μία παρικμασμένη, διεφθαρμένη χώρα.
Συνεχίζεται…

Συνέντευξη με την Βάνα Θεοδωρίδου (γραμματέας ΚΑΖ)

April14

Η μητέρα μου, δίνει συνέντευξη στο in.gr με την ιδιότητα του γραμματέα του ΚΑΖ (Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων) www.kazshelter.org

Glass Walls

April13

“If slaughterhouses had glass walls everyone would be vegetarian”

Αφηγητής: Paul MacCartney

Marxs Sideways

« Older Entries

ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr