Browsing MacZone

iPhone GameZ

March16

Όσο χτυπά αλύπητα η οικονομική κρίση την βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο αυξάνεται η ζήτηση και αγορά παιχνιδιών αποκλειστικά για το iPhone.
Η μόνη εταιρία που έβγαλε καθαρό κέρδος από τα προϊόντα της στο τέλος του 2008 ήταν η Apple.
Βασικός γνώμονας ήταν η πώληση του iPhone και η απελευθέρωση του SDK στο κοινό.
Οι εφαρμογές του iPhone παρέχονται μέσω του iTunes Store αποκλειστικά για τους χρήστες αυτού του τηλεφώνου.
Με το κόστος να φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ ανά εφαρμογή η Apple όχι μόνο αποκτά μεγαλύτερο κέρδος αλλά ταυτόχρονα προωθώντας το εντυπωσιακό της κινητό τηλέφωνο δίνει σε σχεδιαστές λογισμικού έφορο έδαφος για παραγωγή.
Έτσι μέσα σε έναν χρόνο οι εφαρμογές του iPhone έχουν αγγίξει τον αριθμό των 15.000.
Μερικές από αυτές διατίθενται δωρεάν, άλλες σε trial έκδοση και άλλες επί πληρωμή.
Τα παιχνίδια του iPhone ξεπερνούν κάθε προσδοκία που είχε ποτέ χρήστης σε κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές του iPhone κάνουν χρήση της δυναμικής της συσκευής με την τεχνολογία Multi-Touch και του Accelerometer.
Τα κατεβάσαμε/αγοράσαμε διότι αξίζουν τον κόπο:
1. Ocarina. Φυσήξτε στις οπές του μικροφώνου και με τα δάχτυλά σας παίξτε Οκαρίνα.
2. Spore Origins. Δημιουργήστε το δικό σας «μαλάκιο» και προσπαθήστε να επιβιώσετε στον πρωτόγονο κόσμο του Spore.
3. Aqua Forest. Δημιουργήστε φωτιά, νερό, πάγο, αέρα και λύστε τα puzzle
4. iSteam. Γράψτε στο θολό τζάμι και ξαναθολώστε το φυσώντας πάνω σε αυτό
5. Shazam. Αν δεν θυμάστε «πως το λένε αυτό το τραγούδι» ενεργοποιήστε την εφαρμογή και βάλτε το κινητό σας δίπλα στο τραγούδι που ακούτε.
6. Cubes. Πολύχρωμοι κύβοι σε έναν κύβο. Θα τα καταφέρετε να κάνετε καλό σκορ;
7. Trism. Το Hexic το θυμάστε στο 360; Σχεδόν ίδιο πράγμα.
8. Blocks Classic. Το θρυλικό Arkanoid σε iPhone.

Το «μήλο» της έριδος

May8

Με την εταιρία “Apple” σε σχέση με το iphone γίνονται τα εξής:

1. H Ελλάδα δεν έχει Apple Store σε αντίθεση με την Βόρεια Κορέα που έχει.

2. Με την κυκλοφορία του iphone στην Αμερική, η Apple στην ουσία εκβίασε τους καταναλωτές πως η αγορά της συσκευής προϋποθέτει και σύνδεση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας AT&AT. Η συσκευή ήταν αδύνατο να λειτουργήσει με άλλον provider κινητής τηλεφωνίας.

3. Οι επόμενες γενιές firmware για το iphone, που κυκλοφόρησε η Apple καθιστούσαν αδύνατον το «σπάσιμο» της συσκευής από hackers.

4. Η Apple τον Ιανουάριο του 2008 ανακοίνωσε την σχετική απελευθέρωση του λογισμικού του iphone, παρέχοντας στον κόσμο το SDK πακέτο στις αρχές Απριλίου.

5. Υποσχέθηκε πως τα επόμενα iphone με το νεότερο firmware θα είναι πλήρως ξεκλειδωμένα ώστε να μπορούν οι χρήστες να επιλέξουν τον provider της κινητής τηλεφωνίας που ανήκουν ήδη (ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει).

6. Η Ελλάδα, φέρνει το iphone στα καταστήματα μόνο εάν έχετε συνδεθεί με το δίκτυο της Vodafone σε προσιτή τιμή που ακόμα δεν έχει οριστεί (ώστε να προλάβει να κάνει καμία αρπαχτή μέχρι να ξυπνήσει η Tim και η Cosmote).

7. Το iphone θα πωλείται «πειραγμένο» σε καταστήματα (σε μερικά πωλείται ήδη) σε τιμή που ακόμα δεν έχει οριστεί (σε αυτά που πωλείται η τιμή του φτάνει τα 520 ευρώ για το iphone των 8 Gb,).

Έχουμε και λέμε, Apple Store δεν έχει η Ελλάδα και αυτή η κατάσταση επιτρέπει αυθαιρεσίες στις τιμές από εταιρίες που μπορούν να φέρνουν προϊόντα Apple στο μαγαζί τους (εξαιρείται η System Graph).
Σημείωση: Αυτό το μαγαζί στην Ακαδημίας που γράφει στην ταμπέλα του περίτρανα «Apple Demo Store» ανήκει στην Rainbow που δεν είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος Apple στην Ελλάδα.
Το iphone έρχεται μονοπωλιακά με σύνδεση Vodafone.
Για να εξηγήσω δύο πράγματα. Αν αγοράσετε ένα iphone από το εξωτερικό ή από ένα ελληνικό κατάστημα δεν σας καλύπτει η εγγύηση διότι είναι «σπασμένο» με 3rd party λογισμικό.
Αν αγοράσετε στην «καλή» τιμή το τηλέφωνο από την Vodafone με σύνδεση, πάλι δεν καλύπτεστε διότι δεν υπάρχει ακόμα Apple Service για το iphone.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Προβλέπεται η απελευθέρωση του iphone σε περισσότερα καταστήματα, η άρση του άθλιου μονοπωλίου της Vodafone (διότι όποιος μονοπώλησε, έφαγε τα μούτρα του – βλέπε Apple με το itunes και Sony με τα κλειδωμένα DVD players) επειδή το iphone σύντομα θα πωλείται ξεκλείδωτο από την μαμά Apple.


ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr