Browsing ps2

Γυναίκες gamer, είδος υπό εξαφάνιση

October21

psp

Πράγματι, εμείς οι γυναίκες gamer είμαστε υπό εξαφάνιση.

Οι άντρες έχουν την εντύπωση όμως πως παίζουμε παιχνίδια με τα ίδια κίνητρα όσον αφορά την επιλογή και το κατά πόσο μας πωρώνει.

Ας πούμε, το Pro Evolution Soccer δεν μας πωρώνει. Το παίζουμε αλλά δεν κόβουμε και καμιά φλέβα.

Όμως Dead or Alive Xtream Beach Volleyball μπορούμε να παίξουμε σε αντίθεση με τον ανδρικό φύλο. Οι άντρες χαζεύουν αποδεδειγμένα τις καλίγραμμη Christie αντί να τους απασχολεί πως πρέπει να κερδίσουν το volley match ώστε να την ντύσουν με αξεσουάρ και φαντεζί μαγιώ. Για τις γυναίκες το DOAX είναι κάτι σαν επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια που ντύναμε τις κούκλες μας.

Όμως μπορούμε να παίξουμε και “αντρικά” παιχνίδια όπως το Dead or Alive, Tekken καθώς και Forza και Grand Turismo. Μα φυσικά μας αρέσει να ρίχνουμε αλύπητο ξυλίκι με τον Yoshimichu και να τρέχουμε με “φτιαγμένο” Subaru Impreza στην πίστα του Monaco. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Όμως εκεί που κολλάμε εμείς οι γυναίκες και μπορούμε να παίζουμε για ώρες που ξεπερνάνε κάθε αρσενικό που παίζει Pro με τους φίλους του, είναι τα παιχνίδια δράσης με σέξι χαρακτήρες.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, σέξι δεν είναι ο τυπάκος από το Halo, ούτε ο περίεργος ξανθός νεαρός από το Sillent Hill, ούτε ο “παραφουσκωμένος” Kratos από το God of War, ούτε οι στεγνοί πρωταγωνιστές από τις σειρές Tom Glancy. Σέξι είναι ο Altair από το Assassin’s Creed, ο πρίγκιπας από την σειρά της Ubisoft Prince of Persia, ο Snake από το Metal Gear Solid Sons of Liberty και ο Dante από το Devil May Cry. Θα παίξουμε αυτά τα παιχνίδια ακόμα και αν απελπιστικά βαρετά.

Φυσικά και παίζουμε παιχνίδια για να διασκεδάσουμε πέρα από το οφθαλμόλουτρο που κάνουμε στο Assassin’s Creed. Μπορούμε να παίξουμε για ώρες ατελείωτες World of Warcraft, Oblivion, Age of the Empires series μέχρι και Gears of War.

Τα τρομαχτικά παιχνίδια τύπου Fear και Resident Evil δεν μας αρέσουν. Μας τρομάζουν και μας προκαλούν εφιάλτες (τουλάχιστον σε εμένα).

[Προσθήκη] Έπαιξα πρώτη φορά Resident Evil στο 16μπιτο αρχαίο PlayStation. Το επόμενο βράδυ είχα τραγικούς εφιάλτες. Αν παίξω τώρα σε Full HD μάλλον δεν θα κοιμηθώ για μία εβδομάδα, τουλάχιστον [κλείνει η προσθήκη]

Χαριτωμένα παιχνιδάκια τύπου Nintendo όπως το Kororinpa, Rayman Raving RabbidsLego Star Wars και Locoroco τα παίζουμε ευχάριστα.

Οπότε αγαπητά μου αγόρια, αντί να μας πρήζετε με το ένα και μοναδικό παιχνίδι ποδοσφαίρου που παίζετε, παίξτε και κανένα άλλου είδους παιχνίδι για να μας κάνετε να ενδιαφερθούμε και οι γυναίκες gamer να αυξηθούν σε αυτό τον κόσμο! :)

posted under Gaming, ps2, PS3, PSP, Wii, XBOX360 | 5 Comments »

Πρωθυπουργικός τίτλος για το PS2

December28

Η εταιρία MANARI, σχεδίασε για τους λάτρεις των παιχνιδιών καταστροφής και στρατηγικής ένα πρωτότυπο τίτλο αποκλειστικά για το PlayStation 2.
Ο παίκτης παίζει τον ρόλο του πρωθυπουργού μιας χώρας που λέγεται Elladistan.
Σκοπός του ήρωα είναι να οργανώσει την αστυνομική δύναμη ώστε να αντιμετωπίσει τους εχθρούς και «κακούς» αναρχικούς που έχουν ξεκινήσει καταστροφές και λεηλασίες στην πρωτεύουσα της χώρας λόγω ενός ατυχήματος που προκλήθηκε από έναν εξοστρακισμό σφαίρας ενός διακεκριμένου αστυνομικού σε ένα παιδί με αποκλίνουσα συμπεριφορά.
Αυτή η παράλογη και διαστρεβλωμένη από τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές είδηση εξέγειρε όλο εκείνο το υπόγειο κίνημα που έχει ασφαλώς σκοπό (όπως σε όλα τα παιχνίδια) να κατακτήσουν τον κόσμο.
Ο εξοπλισμός των καλών αστυνομικών έχει πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά στο παιχνίδι έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε μόνο παλαιού τύπου δακρυγόνα (από το ’65), γκλομπ και φωτοβολίδες.
Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι μπορείτε να αποκτήσετε νέου τύπου δακρυγόνα, καπνογόνα (αυτά του Ολυμπιακού) μέχρι και νευροπαραλιτικά αέρια.
Το A.I. (Artificial Intelligence) του παιχνιδιού παρουσιάζει κάποιες ανωμαλίες.
Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές να είναι εξυπνότεροι και οι αστυνομικοί δυσκίνητοι (οι αναρχικοί είναι οπλισμένοι με σήματα αστυνομικά μέσα από το μπουφάν τους και με λοστούς, ενώ οι αντιεξουσιαστές οπλίζονται με ό,τι βρούνε μπροστά τους, από σπαθιά από βιτρίνες που πωλούν διαφημιστικά αντικείμενα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μέχρι και κούκλες από μπουτίκ).
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι γραφικές αναπαραστάσεις των καταστροφών.
Με τα χρόνια οι σχεδιαστές παιχνιδιών έχουν καταφέρει να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εφέ της φωτιάς.
Σε αυτό το παιχνίδι αυτά τα εφέ εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν πέρα από ό,τι έχουμε δει ποτέ σε οποιοδήποτε άλλο τίτλο.
Τα όπλα που έχετε την διάθεσή σας μερικές φορές μπορεί να σας δυσκολέψουν την καταδίωξή σας.
Αν πετάξετε πολλά δακρυγόνα θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ορατότητας καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Τις περισσότερες φορές η χρήση αστυνομικής βίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν ο στόχος – εχθρός είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών και τοποθετείται σε ακτίνα 2 μέτρων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ευκολίας κινήσεων σε όλο το παιχνίδι.
Τις περισσότερες φορές η διμοιρία σας μένει στάσιμη στο ίδιο σημείο παρότι γίνονται καταστροφές.
Και πάλι αν οι καταστροφές λαμβάνουν χώρα σε ακτίνα 2 – 3 μέτρα από εκεί που βρίσκεται η διμοιρία σας τότε μπορείτε να επέμβετε με κατασταλτικά μέσα όπως τα γλομπ και άλλα.
Βασικά στοιχεία όπως ασθενοφόρα, πυροσβέστες και άλλα λείπουν από το παιχνίδι.
Προφανώς οι σχεδιαστές είχαν λόγο σοβαρό να μην εισαγάγουν αυτές τις παραμέτρους επειδή φαντάζουν ανούσια σε αυτό το εξαιρετικής πλοκής και σεναρίου παιχνίδι.
Με τον τερματισμό του παιχνιδιού έχετε την δυνατότητα να παίξετε ως αναρχικοί ενάντια στην αστυνομία.
Σας το συνιστούμε ειδικά για τις Άγιες και ειρηνικές μέρες των Γιορτών.

MAT Alliance

December23


Σύντομα κοντά σας η κριτική του παιχνιδιού.

posted under politricks, ps2 | No Comments »

Ένα χειριστηριάκι για τον Κωστάκη

December22

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αλαβάνο για την έμπνευση: http://www.tvxs.gr/v2161


ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr