Browsing Tech

Νέο Design

January6

Είπα να κάνω μία αλλαγή στο blog, να φαίνεται λίγο πιο “μίνιμαλ”.

Αν και δεν με ενθουσιάζει ιδιέταιρα το layout καθώς βρίσκω κάτι απίστευτα bug και ατέλειες αναμένω και τη δική σας άποψη.

Cyber.

posted under Tech | 7 Comments »

iPhone GameZ

March16

Όσο χτυπά αλύπητα η οικονομική κρίση την βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο αυξάνεται η ζήτηση και αγορά παιχνιδιών αποκλειστικά για το iPhone.
Η μόνη εταιρία που έβγαλε καθαρό κέρδος από τα προϊόντα της στο τέλος του 2008 ήταν η Apple.
Βασικός γνώμονας ήταν η πώληση του iPhone και η απελευθέρωση του SDK στο κοινό.
Οι εφαρμογές του iPhone παρέχονται μέσω του iTunes Store αποκλειστικά για τους χρήστες αυτού του τηλεφώνου.
Με το κόστος να φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ ανά εφαρμογή η Apple όχι μόνο αποκτά μεγαλύτερο κέρδος αλλά ταυτόχρονα προωθώντας το εντυπωσιακό της κινητό τηλέφωνο δίνει σε σχεδιαστές λογισμικού έφορο έδαφος για παραγωγή.
Έτσι μέσα σε έναν χρόνο οι εφαρμογές του iPhone έχουν αγγίξει τον αριθμό των 15.000.
Μερικές από αυτές διατίθενται δωρεάν, άλλες σε trial έκδοση και άλλες επί πληρωμή.
Τα παιχνίδια του iPhone ξεπερνούν κάθε προσδοκία που είχε ποτέ χρήστης σε κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές του iPhone κάνουν χρήση της δυναμικής της συσκευής με την τεχνολογία Multi-Touch και του Accelerometer.
Τα κατεβάσαμε/αγοράσαμε διότι αξίζουν τον κόπο:
1. Ocarina. Φυσήξτε στις οπές του μικροφώνου και με τα δάχτυλά σας παίξτε Οκαρίνα.
2. Spore Origins. Δημιουργήστε το δικό σας «μαλάκιο» και προσπαθήστε να επιβιώσετε στον πρωτόγονο κόσμο του Spore.
3. Aqua Forest. Δημιουργήστε φωτιά, νερό, πάγο, αέρα και λύστε τα puzzle
4. iSteam. Γράψτε στο θολό τζάμι και ξαναθολώστε το φυσώντας πάνω σε αυτό
5. Shazam. Αν δεν θυμάστε «πως το λένε αυτό το τραγούδι» ενεργοποιήστε την εφαρμογή και βάλτε το κινητό σας δίπλα στο τραγούδι που ακούτε.
6. Cubes. Πολύχρωμοι κύβοι σε έναν κύβο. Θα τα καταφέρετε να κάνετε καλό σκορ;
7. Trism. Το Hexic το θυμάστε στο 360; Σχεδόν ίδιο πράγμα.
8. Blocks Classic. Το θρυλικό Arkanoid σε iPhone.

Το «μήλο» της έριδος

May8

Με την εταιρία “Apple” σε σχέση με το iphone γίνονται τα εξής:

1. H Ελλάδα δεν έχει Apple Store σε αντίθεση με την Βόρεια Κορέα που έχει.

2. Με την κυκλοφορία του iphone στην Αμερική, η Apple στην ουσία εκβίασε τους καταναλωτές πως η αγορά της συσκευής προϋποθέτει και σύνδεση με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας AT&AT. Η συσκευή ήταν αδύνατο να λειτουργήσει με άλλον provider κινητής τηλεφωνίας.

3. Οι επόμενες γενιές firmware για το iphone, που κυκλοφόρησε η Apple καθιστούσαν αδύνατον το «σπάσιμο» της συσκευής από hackers.

4. Η Apple τον Ιανουάριο του 2008 ανακοίνωσε την σχετική απελευθέρωση του λογισμικού του iphone, παρέχοντας στον κόσμο το SDK πακέτο στις αρχές Απριλίου.

5. Υποσχέθηκε πως τα επόμενα iphone με το νεότερο firmware θα είναι πλήρως ξεκλειδωμένα ώστε να μπορούν οι χρήστες να επιλέξουν τον provider της κινητής τηλεφωνίας που ανήκουν ήδη (ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει).

6. Η Ελλάδα, φέρνει το iphone στα καταστήματα μόνο εάν έχετε συνδεθεί με το δίκτυο της Vodafone σε προσιτή τιμή που ακόμα δεν έχει οριστεί (ώστε να προλάβει να κάνει καμία αρπαχτή μέχρι να ξυπνήσει η Tim και η Cosmote).

7. Το iphone θα πωλείται «πειραγμένο» σε καταστήματα (σε μερικά πωλείται ήδη) σε τιμή που ακόμα δεν έχει οριστεί (σε αυτά που πωλείται η τιμή του φτάνει τα 520 ευρώ για το iphone των 8 Gb,).

Έχουμε και λέμε, Apple Store δεν έχει η Ελλάδα και αυτή η κατάσταση επιτρέπει αυθαιρεσίες στις τιμές από εταιρίες που μπορούν να φέρνουν προϊόντα Apple στο μαγαζί τους (εξαιρείται η System Graph).
Σημείωση: Αυτό το μαγαζί στην Ακαδημίας που γράφει στην ταμπέλα του περίτρανα «Apple Demo Store» ανήκει στην Rainbow που δεν είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος Apple στην Ελλάδα.
Το iphone έρχεται μονοπωλιακά με σύνδεση Vodafone.
Για να εξηγήσω δύο πράγματα. Αν αγοράσετε ένα iphone από το εξωτερικό ή από ένα ελληνικό κατάστημα δεν σας καλύπτει η εγγύηση διότι είναι «σπασμένο» με 3rd party λογισμικό.
Αν αγοράσετε στην «καλή» τιμή το τηλέφωνο από την Vodafone με σύνδεση, πάλι δεν καλύπτεστε διότι δεν υπάρχει ακόμα Apple Service για το iphone.
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Προβλέπεται η απελευθέρωση του iphone σε περισσότερα καταστήματα, η άρση του άθλιου μονοπωλίου της Vodafone (διότι όποιος μονοπώλησε, έφαγε τα μούτρα του – βλέπε Apple με το itunes και Sony με τα κλειδωμένα DVD players) επειδή το iphone σύντομα θα πωλείται ξεκλείδωτο από την μαμά Apple.

Τι σου κάνει η τεχνολογία…

September3

Τα μυαλά που επινόησαν ένα σωρό εφευρέσεις που στην εποχή τους άγγιζαν αποκλειστικά την σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, από τον Ιούλιο Βερν μέχρι τον Steven Spielberg, πού να ήξεραν πως οι φανταστικές τους ιστορίες θα γίνονταν πραγματικότητα.
Το υποβρύχιο του Ιουλίου Βερν από το βιβλίο του 20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα, οι ψηφιακές κορνίζες του Minority Report, η εικονική πραγματικότητα από το βιβλίο “O Νευρομάντης” του William Gibson και τα ταξίδια στο διάστημα από τα βιβλία του βιοχημικού συγγραφέα Isaac Asimov είναι πλέον αληθινά κομμάτια της καθημερινότητά μας. Μας μένει τώρα η Μηχανή του Χρόνου του H. G. Wells.

Παρατηρώντας από αυτή την σκοπιά την γέννηση της τεχνολογίας και την εξέλιξή της νιώθω ένα ανεξήγητο δέος για το μέλλον της καθημερινότητάς μας.
Ίσως σε λίγα χρόνια να μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά πιρούνια και κουτάλια (που δεν θα χρειάζονται πλύσιμο), ή για να εργαστούμε δεν θα χρειαστεί να κινούμε τα μέλη μας, μία μηχανή θα διαβάζει τις εντολές που θα δίνουμε, ή ακόμα θα μπορούμε εμείς οι γυναίκες μέσα σε 3΄΄ να βάφουμε τα νύχια μας με το χρώμα που επιθυμούμε (βλέπε την ταινία του Luc Besson, Πέμπτο Στοιχείο).

Θα έπρεπε να φοβόμαστε το τεχνολογικό μέλλον;
Η γνώμη μου είναι πως ναι, θα έπρεπε να φοβόμαστε αυτό το μέλλον όσο εντυπωσιακό και να φαντάζει. Διότι όταν πλέον η τεχνολογία θα μας εξυπηρετεί απόλυτα στην καθημερινότητά μας (την εργασία μας, την σίτισή μας, την επαφή, την διασκέδασή μας) τότε δύο πράγματα θα έχουν συμβεί.

1. Θα έχουμε απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Θα νιώθουμε λιγότερο, θα εργαζόμαστε περισσότερο και θα καταναλώνουμε ακόμα περισσότερο.
2. Δεν θα υπάρχει τίποτα που θα μας θυμίζει τον πλανήτη μας όπως ήταν τον 20ο αιώνα (ζώα, πουλιά, χώμα, δέντρα, νερό).

Σαν υποκατάστατο των πάντων (όπως είναι τώρα τα συμπληρώματα βιταμινών που καταναλώνουμε αντί να τρώμε ένα φρουτάκι της προκοπής), τα τεχνολογικά επιτεύγματα θα είναι πλέον όχι πολυτέλεια αλλά υποχρεωτική ανάγκη.

Εκείνο που με φοβίζει ακόμα πιο πολύ είναι πως αφού ακόμα δεν έχουμε χωνέψει την καθημερινή χρήση της τεχνολογίας (αγορές μέσω internet, η χρήση του GPS, η χρήση των προηγμένων πλέον κινητών τηλεφώνων), το μέλλον πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

posted under Tech | 1 Comment »

ΔΙΑ-ΚΟ-ΠΕΣ

June19

Όχι το περιοδικό αλλά η σχετική άδεια διάολε.

Δεν αντέχεται άλλο η Αθήνα.

Ακόμα και να έχεις χρόνο να παίξεις κανένα παιχνιδάκι στο Wii δεν αντέχεται η ζέστη. Με τα βίας και βασάνων καταφέρνω να παίξω λίγο γκολφ αλλά όμως μία φωνούλα (ξέρω, ξέρω πρέπει να το κοιτάξω αυτό) μου λέει πως πρέπει να φύγω μακριά από τον πολιτισμό και την τεχνολογία. Δυστυχώς οι διακοπές αργούν και τον πολιτισμό θα τον κουβαλάω μαζί μου μιας και είναι απαραίτητο το χαζοlaptop στον τόπο προορισμού μας.

Παλιότερα κουβαλούσα μαζί μου στο σπίτι μου στην Κρήτη το καλοκαίρι το XBOX και έπαιζα Dead or Alive Xtream Beach Volleyball. Pathetic! Όχι όμως και τόσο διότι πήγαινα στην παραλία και έκανα ένα γερό μπάνιο στην θάλασσα! Όμως ο ξερότοπος της Κρήτης δεν ενδείκνυται για Beach Volley αλλά για ρέκλα, ψήσιμο και τρελό κολύμπι.

Έτσι λοιπόν φέτος στις διακοπές μας θα κουβαλήσουμε ένα κομμάτι πολιτισμού και τεχνολογίας μόνο και μόνο για να μην μας λείψει απολύτως τίποτα! Το PSP μας είναι απολύτως απαραίτητο, ειδικά στο καράβι που κάνει και 300 ώρες να φτάσει Ηράκλειο, για να παίζουμε κανένα Loco Roco και να χαζέψουμε κανένα UMD DVD τύπου: Spiderman 2.

Μα…. μήπως είμαι λιγάκι υπερβολική. Στις διακοπές έχεις ανάγκη από λίγα πράγματα. Ένα με δύο μαγιό, παρεό, σανδαλάκι (το οποίο φοριέται και στην θάλασσα αλλά και σε night club) και κανένα μακριμάνικο για τις δροσερές νύχτες δίπλα στην θάλασσα.

Διάολε, τα γράφω και τρελαίνομαι!
Διακοπές εδώ και τώρα!

Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Βυζαντικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Βόιλα, Χανδρά, επαρχείας Σητείας, νομού Λασιθίου.

Δείτε περισσότερα για τον όμορφο δήμο μας έδω.

posted under Tech | 3 Comments »

ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr