Browsing XBOX360

Assassin's Creed II, η Αδελφότητα των Ασασίνων

November22

Ο Desmond Miles, ένας πρώην μπάρμαν, έχει απαχθεί και γίνεται πειραματόζωο για λογαριασμό της εταιρίας Abstergo. Ο καθηγητής Vidic και η βοηθός του Suzan, συνδέουν τον Desmond σε ένα μηχάνημα -το Animus- από το οποίο ανασύρουν τις μνήμες του προγόνου του Altair, ενός δολοφόνου – Ασασίνου στην εποχή των Τρίτων Σταυροφοριών.

Ο Altair ανήκει σε μία αδελφότητα με αρχηγό τον Al Mualim η οποία στοχεύει στην εξολόθρευση των Ναΐτων (Templars) επειδή χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έχει δοθεί ενάντια στο λαό τους.

Ο Altair ταξιδεύει στη Δαμασκό, στην Ιερουσαλήμ, στην Ακρ και συναντά πραγματικά πρόσωπα που δέσποζαν εκείνη την εποχή στους Άγιους Τόπους.
Ο Desmond αντιλαμβάνεται σε μία από τις κρυφές βραδυνές εξορμήσεις του έξω από το Animus με τη βοήθεια της Suzan πως οι άνθρωποι που τον έχουν απαγάγει είναι Ναΐτες της σημερινής εποχής.

Ο Altair προδίδεται από τον αφέντη του Al Mualim, τον πληροφορεί πως είναι Ναΐτης και πως επιθυμούσε την εξόντωση των ομοιοβάθμών του για να έχει αποκλειστικά δικό του το αρχαιολογικό εύρημα “Το Κομμάτι της Εδέμ” (Piece of Eden). Ο Altair μαθαίνει πως αυτό το εύρημα έχει την ικανότητα να ελέγχει απόλυτα το ανθρώπινο είδος.

Αφού δολοφονηθεί ο Al Mualim από τον Altair, το Κομμάτι της Εδέμ ενεργοποιείται προβάλλοντας σε ολόγραμμα μία υδρόγειο με σημειωμένες τοποθεσίες, απόδειξη πως υπάρχουν πολλά τέτοια ευρήματα στη γη. O Altair ανίκανος να καταστρέψει το εύρημα το παραδίδει στην αδελφότητα που ανήκει.

Μετά τους τίτλους τέλους, ο Desmond μένει μόνος του μετά από μία επιδρομή στο των σημερινών Ασασίνων στο κτίριο της Abstergo, στο εργαστήριο και διαπιστώνει με έκπληξη πως έχει αποκτήσει μία από τις μοναδικές ικανότητες του Altair: η ικανότητα να ξεχωρίζει τους εχθρούς από τους αθώους (Bleeding Effect).

Το παιχνίδι το χαρακτήρισαν τα εκπληκτικά γραφικά, οι περιβάλλοντες χώροι, οι απίστευτες δυνατότητες εξερεύνησης στις πόλεις και το μυστήριο που περιέχεται στο σενάριο.

Απόλαυση είναι το σκαρφάλωμα σε ψηλές κορυφές στη Δαμασκό, σε τρέξιμο στις σκεπές των σπιτιών στην Ιερουσαλήμ και οι τρόποι δολοφονίας των εχθρών.

Ο Altair έχει κόψει το ένα δάχτυλο ώστε να μπορεί να φοράει στο αριστερό του χέρι, μία κατασκευή που εμφανίζει ένα κρυφό φονικό μαχαίρι από το μανίκι του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει σπαθί και μαχαίρια για να εξολοθρεύει τους εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση.

Οι τύποι των αποστολών του είναι η κλοπή σημειωμάτων και μαχαιριών, το να κρυφακούσει, οι δολοφονίες, η απόσπαση πληροφορίας (με βίαιο τρόπο φυσικά) και επειδή, παρότι είναι δολοφόνος, είναι καλή καρδιά σώζει τους αδικημένους από το λιντσάρισμα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Altair – Desmond έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα σημεία ενδιαφέροντος που προβάλλονται σε χάρτη GPS. Η ενημέρωση του χάρτη γίνεται όταν σκαρφαλώσει ο Altair σε ψηλές κορυφές και παρακολουθήσει την αξιοθαύμαστη θέα που απλώνεται γύρω του (πράγματι αυτές οι στιγμές είναι εντυπωσιακές στο παιχνίδι).

Έτσι λοιπόν, η Ubisoft μας άφησε ξεκρέμαστους με την υπόσχεση πως κάποια στιγμή θα συνεχιστεί η ιστορία του Desmond και θα μάθουμε περισσότερα για τους Ασασίνους και τους Ναΐτες.

Δεν πέρασαν καλά καλά δύο χρόνια και η Ubisoft ξάφνιασε το gaming κοινό στην έκθεση E3 το καλοκαίρι του 2009 και υποσχέθηκε με ένα εντυπωσιακό trailer την συνέχεια της περίεργης ιστορίας του Desmond Miles.

Low Spoiler Alert:

Το Assassin’s Creed II ξεκινάει από εκεί που μας άφησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς (μετά τους τίτλους τέλους).

Ο Suzan μπαίνει μέσα στο εργαστήριο με ματωμένη τη μπλούζα της και φυγαδεύει τον Desmond σε ένα μυστικό εργαστήριο μακριά από την Abstergo. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με έναν νεότερης τεχνολογίας Animus (Animus 2.0). Ο Desmond θα ξανασυνδεθεί και αυτή τη φορά θα ζήσει τις εμπειρίες του προγόνου του Ezio Auditore de Firenze, που ζούσε στην Φλωρεντία την εποχή της Αναγέννησης.

Εμφανίζονται και πάλι στο παιχνίδι ιστορικά πρόσωπα της εποχής όπως ο Niccolò Machiavelli και ο Lorenzo de’ Medici.

Ο Ezio γίνεται εκδικητής δολοφόνος όταν οι  συνεργάτες του πατέρα του δολοφονούν τον ίδιο και τον μικρό γιο του.

Φυγαδεύει την αδερφή του και τη μητέρα του στην έπαυλη της οικογένειας Auditore που ανήκει στον θείο του έξω από την Φλωρεντία. Ο θείος του Mario, τον βοηθάει στις αναζητήσεις του για εκδίκηση. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί είναι ο νεαρός Leonardo Da Vinci ο οποίος θα αναβαθμίσει τα όπλα του Ezio και θα αποκρυπτογραφίσει σελίδες από παλιά δοκίμια που αφορούν ένα μέρος του μυστηρίου γύρω από το Κομμάτι της Εδέμ.

Gameplay:

Ο Ezio στη δεύτερη συνέχεια του παιχνιδιού μπορεί να σκαρφαλώσει σε σημεία που δεν μπορούσε ο Altair, μπορεί να αναμιχθεί στο πλήθος της πόλης, μπορεί να νοικιάσει μισθοφόρους, ή κλέφτες ή πόρνες για να προκαλέσει αντιπερισπασμό, μπορεί να αγοράσει εξοπλισμό, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες, φάρμακα, δηλητήρια και μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό καθώς και να κολυμπήσει (πολύ χρήσιμο για τις αποστολές στη Βενετία).

Όσον αφορά τις μάχες, ο Ezio μπορεί να σκοτώσει με τις δύο κρυμμένες στα μανίκια του λεπίδες – αυτό το όπλο είναι το αγαπημένο μου – πριν τον αντιληφθεί ο εχθρός (stealth kill). Εξοπλίζεται με μαχαίρια για τους εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, το σπαθί του για mano a mano μάχες και το κρυφό του πιστόλι μέσα από το αριστερό του μανίκι.

Για να αποκτήσει εμπειρία με διαφορετικού είδους όπλα, ο Ezio μπορεί να μάθει στην έπαυλη Auditore νέες κινήσεις καθώς και νέους τρόπους εξόντωσης των αντιπάλων.

Η χρήση διαφορετικών όπλων όπως βαριοπούλες, σπαθιά, κοντάρια, στυλέττα μειώνουν ή αυξάνουν τον δείκτη ταχύτητας επίθεσης και ζημιάς.
Από τα εργαστήρια οπλοποιίας ο Ezio μπορεί να αποκτήσει καλύτερο εξοπλισμό, αλλά και να επισκευάσει όπλα και στολές μετά από εκτενή χρήση.
Η αγορά θηκών από τα μαγαζιά ραπτικής είναι απαραίτητη παρέχοντας στον πρωταγωνιστή περισσότερο χώρο για τον εξοπλισμό μαχαιριών, φαρμάκων και φιαλιδίων με δηλητήριο. Τα ίδια καταστήματα μπορούν να βάψουν τη στολή του Ezio σε διάφορες χρωματικές παραλλαγές.

Στο παιχνίδι υπάρχουν αρκετές δυνατότητες μάχης οι οποίες αφορούν περισσότερο τα γούστα του κάθε gamer παρά συμβάλει στη διεκπεραίωση των αποστολών. Έτσι ο Ezio μπορεί να κλέψει το όπλο του αντιπάλου του και να τον δολοφονήσει με αυτό, ή να τον δηλητηριάσει και να τον κάνει να σκοτώσει τους γύρω του, ή να δολοφονήσει ταυτόχρονα δύο πηδώντας από ύψωμα.

Οι αποστολές του είναι αρκετές πέρα από αυτές που αφορούν την κεντρική ιστορία του παιχνιδιού και πάντα περιλαμβάνουν χρηματική ανταμοιβή.

Ο Ezio μπορεί να αναλάβει να δολοφονήσει με συμβόλαιο, να πάρει μέρος σε διαγωνισμό ταχύτητας, να βρει τα σημάδια που ξεκλειδώνει την αλήθεια πίσω από το βαθύτερο νόημα της ιστορίας, να βρει τους κρυμμένους τάφους των Ασασίνων ανά τους αιώνες, να βρει τις χαμένες σελίδες και να τις παραδώσει στον φίλο του Leonardo και να λύσει τους γρίφους ξεκλειδώνοντας τη στολή του Altair.

Αγοράζοντας πίνακες και όπλα, αναβαθμίζεται η οικογενειακή έπαυλη και το εισόδημά της από τα γύρω καταστήματα της πόλης.

Στις πόλεις που επισκέπτεται, μπορεί να ανακαλύψει και να μαζέψει τα φτερά που βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών. Οι αναβάσεις σε ψηλά κτίρια είναι απαραίτητες ώστε να καταγραφούν στο GPS τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως σημεία που βρίσκονται κρυμμένοι θησαυροί, κρύπτες, στόχοι και καταστήματα.

Δεν θα αποκαλύψω τις ανατροπές στο σενάριο ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε “major spoiler alert” :P

Στην περίπτωση που έχετε κολλήσει στην επίλυση κάποιου γρίφου, ψάξτε περισσότερο για τη λύση και μη ζητήσετε βοήθεια από walkthroughs διότι χαλάει την αίσθηση της επίτευξης.

Καλή επιτυχία :)

Υ.Γ.1: Όλα βέβαια δείχνουν πως θα υπάρξει και τρίτη συνέχεια στο παιχνίδι :)

Υ.Γ.2: Το console-gamez.com προσφέρει αποκλειστικά δύο wallpapers Assassin’s Creed σε ανάλυση 1920×1200

Υ.Γ.3: Δείτε εδώ το τρέιλερ

Γυναίκες gamer, είδος υπό εξαφάνιση

October21

psp

Πράγματι, εμείς οι γυναίκες gamer είμαστε υπό εξαφάνιση.

Οι άντρες έχουν την εντύπωση όμως πως παίζουμε παιχνίδια με τα ίδια κίνητρα όσον αφορά την επιλογή και το κατά πόσο μας πωρώνει.

Ας πούμε, το Pro Evolution Soccer δεν μας πωρώνει. Το παίζουμε αλλά δεν κόβουμε και καμιά φλέβα.

Όμως Dead or Alive Xtream Beach Volleyball μπορούμε να παίξουμε σε αντίθεση με τον ανδρικό φύλο. Οι άντρες χαζεύουν αποδεδειγμένα τις καλίγραμμη Christie αντί να τους απασχολεί πως πρέπει να κερδίσουν το volley match ώστε να την ντύσουν με αξεσουάρ και φαντεζί μαγιώ. Για τις γυναίκες το DOAX είναι κάτι σαν επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια που ντύναμε τις κούκλες μας.

Όμως μπορούμε να παίξουμε και “αντρικά” παιχνίδια όπως το Dead or Alive, Tekken καθώς και Forza και Grand Turismo. Μα φυσικά μας αρέσει να ρίχνουμε αλύπητο ξυλίκι με τον Yoshimichu και να τρέχουμε με “φτιαγμένο” Subaru Impreza στην πίστα του Monaco. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Όμως εκεί που κολλάμε εμείς οι γυναίκες και μπορούμε να παίζουμε για ώρες που ξεπερνάνε κάθε αρσενικό που παίζει Pro με τους φίλους του, είναι τα παιχνίδια δράσης με σέξι χαρακτήρες.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, σέξι δεν είναι ο τυπάκος από το Halo, ούτε ο περίεργος ξανθός νεαρός από το Sillent Hill, ούτε ο “παραφουσκωμένος” Kratos από το God of War, ούτε οι στεγνοί πρωταγωνιστές από τις σειρές Tom Glancy. Σέξι είναι ο Altair από το Assassin’s Creed, ο πρίγκιπας από την σειρά της Ubisoft Prince of Persia, ο Snake από το Metal Gear Solid Sons of Liberty και ο Dante από το Devil May Cry. Θα παίξουμε αυτά τα παιχνίδια ακόμα και αν απελπιστικά βαρετά.

Φυσικά και παίζουμε παιχνίδια για να διασκεδάσουμε πέρα από το οφθαλμόλουτρο που κάνουμε στο Assassin’s Creed. Μπορούμε να παίξουμε για ώρες ατελείωτες World of Warcraft, Oblivion, Age of the Empires series μέχρι και Gears of War.

Τα τρομαχτικά παιχνίδια τύπου Fear και Resident Evil δεν μας αρέσουν. Μας τρομάζουν και μας προκαλούν εφιάλτες (τουλάχιστον σε εμένα).

[Προσθήκη] Έπαιξα πρώτη φορά Resident Evil στο 16μπιτο αρχαίο PlayStation. Το επόμενο βράδυ είχα τραγικούς εφιάλτες. Αν παίξω τώρα σε Full HD μάλλον δεν θα κοιμηθώ για μία εβδομάδα, τουλάχιστον [κλείνει η προσθήκη]

Χαριτωμένα παιχνιδάκια τύπου Nintendo όπως το Kororinpa, Rayman Raving RabbidsLego Star Wars και Locoroco τα παίζουμε ευχάριστα.

Οπότε αγαπητά μου αγόρια, αντί να μας πρήζετε με το ένα και μοναδικό παιχνίδι ποδοσφαίρου που παίζετε, παίξτε και κανένα άλλου είδους παιχνίδι για να μας κάνετε να ενδιαφερθούμε και οι γυναίκες gamer να αυξηθούν σε αυτό τον κόσμο! :)

posted under Gaming, ps2, PS3, PSP, Wii, XBOX360 | 5 Comments »

Το 10ρι το καλό!

May5

Όταν ο φίλος μου ο Παντελής μου είπε πως το GameSpot και το ING βαθμολόγησε το τέταρτο μέρος της σειράς Grand Theft Auto με 10 έπαθα την πλάκα μου. Ε, όχι, δεν είναι δυνατόν είπα, ας το αποκτήσουμε!

Προϋπόθεση για 10ρι:
1. Να έχει γραφικά που να σχίζουν τους αιθέρες τύπου Assassin’s Creed
2. Να έχει φοβερό gameplay, εθιστικό μέχρι εκεί που δεν πάει… αρρώστια δηλαδή
3. Να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία εκτός από τις αποστολές και εξελιγμένο A.I. Δηλαδή να μην έχει γραμμική πλοκή
4. Να έχει φοβερό Soundtrack
5. Να μην περιέχει πολλά “loading”
6. Να έχει εκπληκτικούς διάλογους και ηχητικά εφέ
7. Να έχει άψογο χειρισμό, καλό χειρισμό της κάμερας, του πρωταγωνιστή, κ.λ.π.
8. Και όσον αφορά την προσομοίωση των οχημάτων να προσεγγίζει την πραγματικότητα
9. Να έχουν πάρει τρελή καφεΐνη οι σχεδιαστές των χαρακτήρων του παιχνιδιού διότι οι άνθρωποι στο κάτω – κάτω τα έδωσαν όλα…
10. Να έχει λιγότερα bugs και glitches το παιχνίδι από οποιοδήποτε «υψηλόβαθμο» το είδους του ή άλλου είδους.

Τώρα πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι 10ρι που πρέπει να έχω ξεχάσει… Συγχωρέστε με :)
Λοιπόν, το GTA4 από τα 10 αναφερόμενα στοιχεία που κάνουν ένα παιχνίδι να παίρνει την ύστατη βαθμολογία «10», έχει πέσει μέσα στα 6 μόνο!
Τα γραφικά δεν μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Δεν έχει δοθεί βάση στην λεπτομέρεια και οι φωτισμοί μόνο «συμπαθητικοί» μπορούν να χαρακτηριστούν Οι χαρακτήρες είναι άθλια σχεδιασμένοι, σαν να βγήκαν από παιχνίδι του ’97. Χειρισμός; Απαράδεκτος! Η κάμερα σου κόβει κυριολεκτικά τα πόδια! Αν και υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις το αυτοκίνητο και από την θέση ενός ελικοπτέρου, όταν θέλεις να δεις από την «συμβατική» γωνία πρέπει να έχεις τον αριστερό σου αντίχειρα μόνιμα κολλημένο στο joystick για να έχεις σταθερή οπτική θέση. Προσομοίωση, χμ… όταν πατάς το φρένο περιμένεις ό,τι μπακατέλα έχεις κλέψει να σταματήσει. Δεν ισχύει στο GTA4. Όταν πατάς το φρένο το όχημα σταματάει μετά από 100 μέτρα, αφού βέβαια έχεις πάρει στον διάβα σου 2 φανάρια και 5 πεζούς. Δεν το συζητώ για τις στροφές… φρίκη! Πρέπει να μειώσεις την ταχύτητα στα 30 χ.λ.μ. για να στρίψεις, ακόμα και με LOTUS.
Βέβαια ας μην το θάβουμε τόσο το παιχνίδι, έχει εξαιρετικό ρεαλισμό στην κίνηση των αυτοκινήτων, gameplay σε βάθος με πολλές τελικές σεναριακές απολήξεις και αρκετή δράση.
Σε γενικές γραμμές είναι ένα καλό, έως και πολύ καλό παιχνιδάκι. Το Console GameZ το βαθμολογεί χαριστικά με 9,5. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι 10ρι!

H Microsoft αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπά περισσότερο τον νοικοκύρη!

May21

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τις ιστορίες με το Wii και ας πάμε σε μία άλλη αξιέπαινη κονσόλα. Η Microsoft ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι χρήστες που έχουν «πειράξει» τις κονσόλες τους XBOX 360 έχοντας αλλάξει το firmware του DVD player, θα αποκλείονται από το XBOX Live.
Έτσι λοιπόν, όσοι έχουν «πειραγμένο» XBOX 360 και είναι συνδεδεμένοι με το XBOX Live, αργά ή γρήγορα η πρόσβαση στα «καλούδια» της κοινότητας και η δυνατότητα multiplay θα διακοπεί χωρίς όμως να διακόπτεται ο λογαριασμός σας στο Live. Με άλλα λόγια, αν έχετε «σπασμένη» κονσόλα και πληρώνετε τα 6$ στον μήνα για να έχετε πρόσβαση στο multiplay του Live κινδυνεύετε άμεσα να σας διακοπεί η πρόσβαση στο Live αλλά το 6δόλαρο θα πηγαίνει στο ταμείο συντήρησης των servers της Microsoft.
Η Microsoft με ελιτίστικο ύφος, απαιτεί (εκεί που το PS3 άρχισε να παίρνει τα πάνω του) οι χρήστες XBOX 360 που έχουν «πειραγμένες» κονσόλες και σπασμένα παιχνίδια να αποκλείονται από το XBOX Live.
Πρόσβαση έχουν όσοι πληρώσανε τα 400 ευρώ για την αγορά της κονσόλας και δώσανε και κάμποσα 70ρια από εδώ και από κει για την αγορά παιχνιδιών. Δηλαδή, το θύμα μπορεί να παίξει multiplay, ο εξυπνάκιας – κλέφτης θα παίζει μόνος του…

Κάντε κλικ εδώ και δείτε την επίσημη ανακοίνωση.

posted under XBOX360 | 2 Comments »

ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr