Browsing Xclusive

Assassin's Creed II, η Αδελφότητα των Ασασίνων

November22

Ο Desmond Miles, ένας πρώην μπάρμαν, έχει απαχθεί και γίνεται πειραματόζωο για λογαριασμό της εταιρίας Abstergo. Ο καθηγητής Vidic και η βοηθός του Suzan, συνδέουν τον Desmond σε ένα μηχάνημα -το Animus- από το οποίο ανασύρουν τις μνήμες του προγόνου του Altair, ενός δολοφόνου – Ασασίνου στην εποχή των Τρίτων Σταυροφοριών.

Ο Altair ανήκει σε μία αδελφότητα με αρχηγό τον Al Mualim η οποία στοχεύει στην εξολόθρευση των Ναΐτων (Templars) επειδή χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έχει δοθεί ενάντια στο λαό τους.

Ο Altair ταξιδεύει στη Δαμασκό, στην Ιερουσαλήμ, στην Ακρ και συναντά πραγματικά πρόσωπα που δέσποζαν εκείνη την εποχή στους Άγιους Τόπους.
Ο Desmond αντιλαμβάνεται σε μία από τις κρυφές βραδυνές εξορμήσεις του έξω από το Animus με τη βοήθεια της Suzan πως οι άνθρωποι που τον έχουν απαγάγει είναι Ναΐτες της σημερινής εποχής.

Ο Altair προδίδεται από τον αφέντη του Al Mualim, τον πληροφορεί πως είναι Ναΐτης και πως επιθυμούσε την εξόντωση των ομοιοβάθμών του για να έχει αποκλειστικά δικό του το αρχαιολογικό εύρημα “Το Κομμάτι της Εδέμ” (Piece of Eden). Ο Altair μαθαίνει πως αυτό το εύρημα έχει την ικανότητα να ελέγχει απόλυτα το ανθρώπινο είδος.

Αφού δολοφονηθεί ο Al Mualim από τον Altair, το Κομμάτι της Εδέμ ενεργοποιείται προβάλλοντας σε ολόγραμμα μία υδρόγειο με σημειωμένες τοποθεσίες, απόδειξη πως υπάρχουν πολλά τέτοια ευρήματα στη γη. O Altair ανίκανος να καταστρέψει το εύρημα το παραδίδει στην αδελφότητα που ανήκει.

Μετά τους τίτλους τέλους, ο Desmond μένει μόνος του μετά από μία επιδρομή στο των σημερινών Ασασίνων στο κτίριο της Abstergo, στο εργαστήριο και διαπιστώνει με έκπληξη πως έχει αποκτήσει μία από τις μοναδικές ικανότητες του Altair: η ικανότητα να ξεχωρίζει τους εχθρούς από τους αθώους (Bleeding Effect).

Το παιχνίδι το χαρακτήρισαν τα εκπληκτικά γραφικά, οι περιβάλλοντες χώροι, οι απίστευτες δυνατότητες εξερεύνησης στις πόλεις και το μυστήριο που περιέχεται στο σενάριο.

Απόλαυση είναι το σκαρφάλωμα σε ψηλές κορυφές στη Δαμασκό, σε τρέξιμο στις σκεπές των σπιτιών στην Ιερουσαλήμ και οι τρόποι δολοφονίας των εχθρών.

Ο Altair έχει κόψει το ένα δάχτυλο ώστε να μπορεί να φοράει στο αριστερό του χέρι, μία κατασκευή που εμφανίζει ένα κρυφό φονικό μαχαίρι από το μανίκι του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει σπαθί και μαχαίρια για να εξολοθρεύει τους εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση.

Οι τύποι των αποστολών του είναι η κλοπή σημειωμάτων και μαχαιριών, το να κρυφακούσει, οι δολοφονίες, η απόσπαση πληροφορίας (με βίαιο τρόπο φυσικά) και επειδή, παρότι είναι δολοφόνος, είναι καλή καρδιά σώζει τους αδικημένους από το λιντσάρισμα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Altair – Desmond έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα σημεία ενδιαφέροντος που προβάλλονται σε χάρτη GPS. Η ενημέρωση του χάρτη γίνεται όταν σκαρφαλώσει ο Altair σε ψηλές κορυφές και παρακολουθήσει την αξιοθαύμαστη θέα που απλώνεται γύρω του (πράγματι αυτές οι στιγμές είναι εντυπωσιακές στο παιχνίδι).

Έτσι λοιπόν, η Ubisoft μας άφησε ξεκρέμαστους με την υπόσχεση πως κάποια στιγμή θα συνεχιστεί η ιστορία του Desmond και θα μάθουμε περισσότερα για τους Ασασίνους και τους Ναΐτες.

Δεν πέρασαν καλά καλά δύο χρόνια και η Ubisoft ξάφνιασε το gaming κοινό στην έκθεση E3 το καλοκαίρι του 2009 και υποσχέθηκε με ένα εντυπωσιακό trailer την συνέχεια της περίεργης ιστορίας του Desmond Miles.

Low Spoiler Alert:

Το Assassin’s Creed II ξεκινάει από εκεί που μας άφησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς (μετά τους τίτλους τέλους).

Ο Suzan μπαίνει μέσα στο εργαστήριο με ματωμένη τη μπλούζα της και φυγαδεύει τον Desmond σε ένα μυστικό εργαστήριο μακριά από την Abstergo. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με έναν νεότερης τεχνολογίας Animus (Animus 2.0). Ο Desmond θα ξανασυνδεθεί και αυτή τη φορά θα ζήσει τις εμπειρίες του προγόνου του Ezio Auditore de Firenze, που ζούσε στην Φλωρεντία την εποχή της Αναγέννησης.

Εμφανίζονται και πάλι στο παιχνίδι ιστορικά πρόσωπα της εποχής όπως ο Niccolò Machiavelli και ο Lorenzo de’ Medici.

Ο Ezio γίνεται εκδικητής δολοφόνος όταν οι  συνεργάτες του πατέρα του δολοφονούν τον ίδιο και τον μικρό γιο του.

Φυγαδεύει την αδερφή του και τη μητέρα του στην έπαυλη της οικογένειας Auditore που ανήκει στον θείο του έξω από την Φλωρεντία. Ο θείος του Mario, τον βοηθάει στις αναζητήσεις του για εκδίκηση. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί είναι ο νεαρός Leonardo Da Vinci ο οποίος θα αναβαθμίσει τα όπλα του Ezio και θα αποκρυπτογραφίσει σελίδες από παλιά δοκίμια που αφορούν ένα μέρος του μυστηρίου γύρω από το Κομμάτι της Εδέμ.

Gameplay:

Ο Ezio στη δεύτερη συνέχεια του παιχνιδιού μπορεί να σκαρφαλώσει σε σημεία που δεν μπορούσε ο Altair, μπορεί να αναμιχθεί στο πλήθος της πόλης, μπορεί να νοικιάσει μισθοφόρους, ή κλέφτες ή πόρνες για να προκαλέσει αντιπερισπασμό, μπορεί να αγοράσει εξοπλισμό, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες, φάρμακα, δηλητήρια και μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό καθώς και να κολυμπήσει (πολύ χρήσιμο για τις αποστολές στη Βενετία).

Όσον αφορά τις μάχες, ο Ezio μπορεί να σκοτώσει με τις δύο κρυμμένες στα μανίκια του λεπίδες – αυτό το όπλο είναι το αγαπημένο μου – πριν τον αντιληφθεί ο εχθρός (stealth kill). Εξοπλίζεται με μαχαίρια για τους εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, το σπαθί του για mano a mano μάχες και το κρυφό του πιστόλι μέσα από το αριστερό του μανίκι.

Για να αποκτήσει εμπειρία με διαφορετικού είδους όπλα, ο Ezio μπορεί να μάθει στην έπαυλη Auditore νέες κινήσεις καθώς και νέους τρόπους εξόντωσης των αντιπάλων.

Η χρήση διαφορετικών όπλων όπως βαριοπούλες, σπαθιά, κοντάρια, στυλέττα μειώνουν ή αυξάνουν τον δείκτη ταχύτητας επίθεσης και ζημιάς.
Από τα εργαστήρια οπλοποιίας ο Ezio μπορεί να αποκτήσει καλύτερο εξοπλισμό, αλλά και να επισκευάσει όπλα και στολές μετά από εκτενή χρήση.
Η αγορά θηκών από τα μαγαζιά ραπτικής είναι απαραίτητη παρέχοντας στον πρωταγωνιστή περισσότερο χώρο για τον εξοπλισμό μαχαιριών, φαρμάκων και φιαλιδίων με δηλητήριο. Τα ίδια καταστήματα μπορούν να βάψουν τη στολή του Ezio σε διάφορες χρωματικές παραλλαγές.

Στο παιχνίδι υπάρχουν αρκετές δυνατότητες μάχης οι οποίες αφορούν περισσότερο τα γούστα του κάθε gamer παρά συμβάλει στη διεκπεραίωση των αποστολών. Έτσι ο Ezio μπορεί να κλέψει το όπλο του αντιπάλου του και να τον δολοφονήσει με αυτό, ή να τον δηλητηριάσει και να τον κάνει να σκοτώσει τους γύρω του, ή να δολοφονήσει ταυτόχρονα δύο πηδώντας από ύψωμα.

Οι αποστολές του είναι αρκετές πέρα από αυτές που αφορούν την κεντρική ιστορία του παιχνιδιού και πάντα περιλαμβάνουν χρηματική ανταμοιβή.

Ο Ezio μπορεί να αναλάβει να δολοφονήσει με συμβόλαιο, να πάρει μέρος σε διαγωνισμό ταχύτητας, να βρει τα σημάδια που ξεκλειδώνει την αλήθεια πίσω από το βαθύτερο νόημα της ιστορίας, να βρει τους κρυμμένους τάφους των Ασασίνων ανά τους αιώνες, να βρει τις χαμένες σελίδες και να τις παραδώσει στον φίλο του Leonardo και να λύσει τους γρίφους ξεκλειδώνοντας τη στολή του Altair.

Αγοράζοντας πίνακες και όπλα, αναβαθμίζεται η οικογενειακή έπαυλη και το εισόδημά της από τα γύρω καταστήματα της πόλης.

Στις πόλεις που επισκέπτεται, μπορεί να ανακαλύψει και να μαζέψει τα φτερά που βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών. Οι αναβάσεις σε ψηλά κτίρια είναι απαραίτητες ώστε να καταγραφούν στο GPS τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως σημεία που βρίσκονται κρυμμένοι θησαυροί, κρύπτες, στόχοι και καταστήματα.

Δεν θα αποκαλύψω τις ανατροπές στο σενάριο ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε “major spoiler alert” :P

Στην περίπτωση που έχετε κολλήσει στην επίλυση κάποιου γρίφου, ψάξτε περισσότερο για τη λύση και μη ζητήσετε βοήθεια από walkthroughs διότι χαλάει την αίσθηση της επίτευξης.

Καλή επιτυχία :)

Υ.Γ.1: Όλα βέβαια δείχνουν πως θα υπάρξει και τρίτη συνέχεια στο παιχνίδι :)

Υ.Γ.2: Το console-gamez.com προσφέρει αποκλειστικά δύο wallpapers Assassin’s Creed σε ανάλυση 1920×1200

Υ.Γ.3: Δείτε εδώ το τρέιλερ

Η Κωνσταντίνα μιλάει στον Σταύρο Θεοδωράκη

November11

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλάει στη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκπομπή του στο Mega “Πρωταγωνιστές”.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι το βράδυ της προπαραμονής Χριστουγέννων του 2008 επειδή μίλησε για τις παράνομες συμβάσεις των καθαριστριών.

Άκρως συγκινητική, συγκλονιστική, η Κωνσταντίνα μιλάει για το πόσο της λείπει η ζωή με την οικογένειά της και τα βιβλία της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κωνσταντίνα ήρθε στην Ελλάδα λόγω της καρδιοπάθειας του παιδιού της. Η μητέρα της είναι καρκινοπαθής και αδυνατεί πλέον να εργαστεί.

Ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, της παραχώρησε πριν από λίγες μέρες τα κλειδιά της οικίας στα Πετράλωνα αναφερόμενος πως πρόκειται για εργατικό ατύχημα ώστε να δικαιολογηθεί η πράξη παροχής ιδιοκτησίας από το κράτος.

Κατά τη διάρκεια της προβολής της συνέντευξης η δικτυακή φωνή της @Sotomi ήχησε:

@chrisochoidis ΠΡΕΠΕΙ να βρείτε τους δράστες για την Κούνεβα κ να τους τιμωρήσετε παραδειγματικά! Βαρεθήκαμε την ατιμωρησία!! (via @sotomi)

Σε αυτή τη φράση θα ήθελα μόνο να προσθέσω πως θα πρέπει το θέμα των των γυναικών που εργάζονται με αυτό το καθεστώς των παράνομων συμβάσεων να  ξεκαθαριστεί άμεσα!

Πολλά μπράβο στον Σταύρο Θεοδωράκη για την εξαιρετική συνέντευξη.

Πρώτο Μέρος

Δεύτερο Μέρος

Τρίτο Μέρος

Τέταρτο Μέρος

Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ

October1

deb8

Από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, θα μπορέσετε αν υποβάλλετε ερωτήσεις στον κ. Γιάννη Δραγασάκη σε αυτό το post ή στο twitter με hash tag #askSyriza

Οι ερωτήσεις των δικτυακών πολιτών θα απαντηθούν αύριο ζωντανά στο Hotel Athens Imperial με την πρωτοβουλία του deb8.gr

Μήνυση και διαμαρτυρία για την κακοποίηση του πιτ μπουλ

September14

pit

Πριν από λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου η είδηση από “Το Αδέσποτο” που αφορά την κακοποίηση ενός πιτ μπουλ από το αφεντικό του. Ο Κρητικός νεαρός πήρε με θράσος αιχμηρό αντικείμενο και του έκοψε τα αυτιά.

Εξοργισμένοι οι φιλοζωϊκοί σύλογοι οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς στις 17 Σεπτεμβρίου 2009, 19:00 και στις 20:00 μηνύσεις με την αστυνομική ταυτότητα και εκτυπώσεις από το άρθρο ή άλλα άρθρα με εικόνες που αφορούν την κακοποίηση του σκύλου στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Οι κάτοικοι εκτός Αθήνας μπορούν να ξεκινήσουν τις μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους από τις 20:00.

Ελπίζω να σας δω όλους εκεί.

Άνθρωπος: ο Δικτάτορας του Πλανήτη

August26
Δεν θα μονολογήσω για τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στις φωτιές, ούτε για την έλλειψη συντονισμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών.
Αυτά τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε τόσες φορές.
Θα θυμίσω το Μάρτιο του 2009, όταν οι δασοπυροσβέστες έκαναν πορείες στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας αύξηση προσωπικού και νέο εξοπλισμό (για να κάνουν πορεία προφανώς ζητήσανε καμιά 200ρια φορές πριν ευγενικά), το κράτος τους ξυλοφόρτωσε και τους έριξε χημικά ξαμολώντας τα ΜΑΤ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, άκουγα ζωντανά των πρόεδρο των δασοπυροσβεστών στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ να εκλιπαρεί να μην ρίχνουν χημικά οι αστυνομικοί αφού η διαμαρτυρία τους είναι ειρηνική.
Και απορώ, τι είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που έδωσαν εντολές να δείρουν τους πυροσβέστες στην πορεία που απεγκλώβισαν κόσμο στο Αίγιο, που πάλεψαν και κάηκαν στην Ηλεία, που πολεμούσαν στην Πάρνηθα και στην Εύβοια με τις φλόγες και τον αέρα;
Όχι απάνθρωποι. Υπάνθρωποι!
Τί είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που αφού έφαγαν ξύλο από το κράτος, πάλεψαν με τα πρωτόγονα μέσα που τους έδωσε η κυβέρνηση πριν από 20 χρόνια (και τα χειρίστης τεχνολογίας σκάφη Καναντέρ) να ξανασβήσουν τις φωτιές;
Όχι θύματα. Ήρωες!
Και έρχομαι στο θέμα μας.
Δεν περίμενα από την πολιτεία να παραιτηθεί σύσσωμη. Δεν περίμενα από την κυβέρνηση να κάνει απολογισμό των κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων (είπαν για 150.000 στρέμματα όταν κάηκαν 360.000).
Όμως δεν περίμενα από κανένα κανάλι να μην αναδείξει πρωτίστως την καταστροφή του οικοσυστήματος, τα καμμένα ζώα, τα δέντρα που σιγοκαίγονται ακόμα και τώρα.
Καμία αναφορά για τα ζώα. Ποιος θεός μας έχρισε δικτάτορες του πλανήτη μας; Από πότε έχουμε πάψει να συνυπάρχουμε και να αλληλεξαρτιόμαστε από τα ζώα, τα φυτά;
Κανείς δεν έδειξε τις καμμένες χελώνες και τις αλεπούδες που πέθαναν από ασφυξία, ζώα υπό εξαφάνιση.
Και ο πολίτης, αχ ο πολίτης. Έχει ξεχάσει τα καμμένα ελάφια και τους λαγούς της Πάρνηθας. Έχει ξεχάσει τα καμμένα πουλιά και τα έλατα που δεν θα ξαναφυτρώσουν. Ξέχασε τόσο γρήγορα που ξαναψήφισε τους ίδιους που τα άφησαν να καούν. Ξέχασε και την ταυτότητά του σε αυτό το σύμπαν.
Δεν έχω την ανάγκη να τρέξω σε πορείες για να εκτονωθώ φωνάζοντας συνθήματα. Δεν θέλω να φορέσω μαύρα για να διαμαρτυρηθώ. Θέλω οι ένοχοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, οι δήμαρχοι που αφήσαν τις δεξαμενές άδειες και γεμίζουν τις κοιλιές τους με τα αποφάγια των κατασκευαστικών εταιριών, το κράτος που δέρνει τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες και αφήνει τη γη του να καίγεται, η αστυνομία που «κρύβει» ενόχους και ξυλοφορτώνει ήρωες, να δικαστούν, να φυλακιστούν.
Έχω σιχαθεί να ζω σε μία χώρα που το κράτος δεν σέβεται τον πολίτη της, που αναπαραγάγει νοσηρά τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες (περί ασύμερτης απειλής και τρομοκρατών κουκουναριών).

thefire

Δεν θα μονολογήσω για τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στις φωτιές, ούτε για την έλλειψη συντονισμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αυτά τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε τόσες φορές.

Θα θυμίσω το Μάρτιο του 2009, όταν οι δασοπυροσβέστες έκαναν πορείες στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας αύξηση προσωπικού και νέο εξοπλισμό (για να κάνουν πορεία προφανώς ζητήσανε καμιά 200ρια φορές πριν ευγενικά), το κράτος τους ξυλοφόρτωσε και τους έριξε χημικά ξαμολώντας τα ΜΑΤ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, άκουγα ζωντανά των πρόεδρο των δασοπυροσβεστών στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ να εκλιπαρεί να μην ρίχνουν χημικά οι αστυνομικοί αφού η διαμαρτυρία τους είναι ειρηνική.

Και απορώ, τι είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που έδωσαν εντολές να δείρουν τους πυροσβέστες στην πορεία που απεγκλώβισαν κόσμο στο Αίγιο, που πάλεψαν και κάηκαν στην Ηλεία, που πολεμούσαν στην Πάρνηθα και στην Εύβοια με τις φλόγες και τον αέρα;

Όχι απάνθρωποι. Υπάνθρωποι!

Τί είδους άνθρωποι είναι εκείνοι που αφού έφαγαν ξύλο από το κράτος, πάλεψαν με τα πρωτόγονα μέσα που τους έδωσε η κυβέρνηση πριν από 20 χρόνια (και τα χειρίστης τεχνολογίας σκάφη Καναντέρ) να ξανασβήσουν τις φωτιές;

Όχι θύματα. Ήρωες!

Και έρχομαι στο θέμα μας.

Δεν περίμενα από την πολιτεία να παραιτηθεί σύσσωμη. Δεν περίμενα από την κυβέρνηση να κάνει απολογισμό των κατεστραμμένων δασικών εκτάσεων (είπαν για 150.000 στρέμματα όταν κάηκαν 360.000).

Όμως δεν περίμενα από κανένα κανάλι να μην αναδείξει πρωτίστως την καταστροφή του οικοσυστήματος, τα καμμένα ζώα, τα δέντρα που σιγοκαίγονται ακόμα και τώρα.

Καμία αναφορά για τα ζώα. Ποιος θεός μας έχρισε δικτάτορες του πλανήτη μας; Από πότε έχουμε πάψει να συνυπάρχουμε και να αλληλεξαρτιόμαστε από τα ζώα, τα φυτά;

Κανείς δεν έδειξε τις καμμένες χελώνες και τις αλεπούδες που πέθαναν από ασφυξία, ζώα υπό εξαφάνιση.

Και ο πολίτης, αχ ο πολίτης. Έχει ξεχάσει τα καμμένα ελάφια και τους λαγούς της Πάρνηθας. Έχει ξεχάσει τα καμμένα πουλιά και τα έλατα που δεν θα ξαναφυτρώσουν. Ξέχασε τόσο γρήγορα που ξαναψήφισε τους ίδιους που τα άφησαν να καούν. Ξέχασε και την ταυτότητά του σε αυτό το σύμπαν.

Δεν έχω την ανάγκη να τρέξω σε πορείες για να εκτονωθώ φωνάζοντας συνθήματα. Δεν θέλω να φορέσω μαύρα για να διαμαρτυρηθώ. Θέλω οι ένοχοι, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, οι δήμαρχοι που αφήσαν τις δεξαμενές άδειες και γεμίζουν τις κοιλιές τους με τα αποφάγια των κατασκευαστικών εταιριών, το κράτος που δέρνει τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες και αφήνει τη γη του να καίγεται, η αστυνομία που «κρύβει» ενόχους και ξυλοφορτώνει ήρωες, να δικαστούν, να φυλακιστούν.

Έχω σιχαθεί να ζω σε μία χώρα που το κράτος δεν σέβεται τον πολίτη της, που αναπαραγάγει νοσηρά τις ίδιες γελοίες δικαιολογίες (περί ασύμερτης απειλής και τρομοκρατών κουκουναριών).

Λυπάμαι αγαπητοί συνάνθρωποι, δεν θα συμμετέχω στην σιωπηλή διαμαρτυρία σας, διότι δεν ξέχασα τα ελάφια της Πάρνηθας ούτε τα δάση της Εύβοιας. Διότι θα διαμαρτύρομαι φωναχτά όλο το χρόνο και όχι για μία μέρα. Διότι με θλίβει πλέον το παρόν και το μέλλον μας. Διότι για τις εικόνες που μου δάνεισε ο Στράτος να τις προσθέσω σε αυτό το άρθρο δεν θέλω να σωπάσω. Θέλω να φωνάζω!

« Older Entries

ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr