Browsing Events

Εντυπώσεις από το "πείραμα" του deb8

October3

Η Πέμπτη είναι πάντα δύσκολη μέρα στο γραφείο. Οι συνεργάτες μας, πάντα αυτή τη μέρα μας φορτώνουν με δουλειά διότι πλησιάζει το Σαββατοκύριακο. Με το Twhirl ανοιχτό για να ακούω της κοινοποιήσεις του Twitter η εργασία ήταν λιγότερο δυσάρεστη. Το απόγευμα άκουσα τον χαρακτηριστικό ήχο του Twhirl της προσωπικής υπενθύμισης και με έκπληξη διαπίστωσα πως είχε ξεκινήσει μία ψηφοφορία για την εκλογή 5 αντιπροσώπων της δικτυακής κοινότητας που θα θέσουν ερωτήματα στην συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλιτή τον κ. Γιάννη Δραγασάκη. Μέσα στους υποψηφίους ήμουν κι εγώ. Παρακολουθώντας την ψηφοφορία και τα σχόλια των ψηφοφόρων και υποψηφίων ένιωσα ανάμικτα συναισθήματα.

Πρώτα συγκίνηση μετά ενθουσιασμός και τέλος άγχος, τρελό άγχος. Συνειδητοποίησα πως θα έπρεπε να θέσουμε ερωτήματα σε έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν υφυπουργός οικονομίας, δηλαδή οι ερωτήσεις θα έπρεπε να είναι οικονομικού περιεχομένου. Ήξερα πως έπρεπε να ξενυχτήσω να διαβάσω το οικονομικό προεκλογικό πρόγραμμα και να σκεφτώ ερωτήματα που θα έκανε ένας απλός πολίτης από έναν αντιπρόσωπο κόμματος που δεν θα βγει κυβέρνηση αλλά ίσως θα βρίσκεται στη βουλή. Η φύση της ερώτησης δεν θα έπρεπε να είναι δημοσιογραφική, θα έπρεπε να είναι προσωπική, εκτός και αν κάποιος από την κοινότητα προσέφερε άλλη μία ερώτηση παρόμοιου είδους.

Αφού διάβασα το πρόγραμμα, έβγαλα τον σκύλο για βόλτα ώστε να αντιληφθώ όχι το πρόγραμμα αλλά την αίσθηση που μου προκάλεσε. Πράγματι, το πρόγραμμα εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ από την οικονομική κρίση είχε ενδιαφέρον, είχε πράγματι λύσεις και ιδέες πολύ ενδιαφέρουσες, όμως ένιωθα πως ένα τέτοιο πρόγραμμα με τις παρούσες συνθήκες διαφθοράς και κωλυσιεργίας σε όλους τους τομείς του δημοσίου θα ήταν απίθανο να εφαρμοστεί.

Όμως άλλα πράγματα γυρνούσαν τον τελευταίο χρόνο στο μυαλό μου. Πρόσφατα διάβασα από έναν αναλυτή και πρώην στέλεχος της Lehman Brothers πως η οικονομική κρίση δεν θα ξεπεραστεί. Θα υπάρξουν και άλλα κύματα επειδή το ίδιο το τραπεζοοικονομικό σύστημα δεν λειτουργεί, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα.

Το τελευταίο καιρό προσπαθούσα να φανταστώ το μέλλον σε αυτό τον κόσμο και η μόνη εικόνα έβλεπα είναι ένα χάος, μία ενδιάμεση κατάσταση από τον οικονομικό μεσαίωνα στην αναγέννηση – την οποία δεν μπορώ καθόλου να οραματισθώ. Κοιμήθηκα το βράδυ με όλες αυτές τις σκέψεις να σχηματίζονται σιγά σιγά σε ερωτήσεις.

Την Παρασκευή το πρωί, με υποδέχθηκε ο @tsimitakis, μιλήσαμε λίγο με τους αντιπροσώπους της κοινότητας τον @sotiropoulos και την @vivian_e γνωριστήκαμε και τραβήξαμε για την συνέντευξη τύπου.

Είχα σημειώσει 4 ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξω μία από αυτές ρώτησα την μοναδική ερώτηση από την οποία δεν περίμενα απάντηση:

Βρισκόμαστε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Το τραπεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα δεν είναι ικανό να λειτουργήσει ακόμα και μετά την κρίση λένε αναλυτές. Πέρα από τις προτάσεις σας διεξόδου από την κρίση, έχετε κάποιο πρόγραμμα ή κάποια πρόταση διεξόδου από αυτό το σύστημα;

Δεν περίμενα απάντηση μακροσκελή. Απλά έθεσα την ερώτηση ως blogger, ως πολίτης αυτής της χώρας, ως Μυρτώ. Έθεσα το ερώτημα για να ακουστεί σε αυτούς τους κυρίους που βρίσκονταν, στα παιδιά που παρακολουθούσαν ζωντανά, στους κυρίους και τις κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιληφθούν πως δεν μας απασχολούν πρόσκαιρες λύσεις και οράματα. Πως εκείνοι που με επιλέξανε να τους εκπροσωπήσω (σωστά ή εσφαλμένα) φαντάζομαι πως τους απασχολεί αυτό το μέλλον που οδηγεί αποκλειστικά στον γκρεμό των κοινωνικών ανισοτήτων, της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης  και της αναπτυξιακής δυσμένειας (δηλαδή την τεχνολογία για την αειοφόρο ανάπτυξη).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5GYW11YjcUk]

Απάντηση πήρα, σε φιλοσοφικό επίπεδο. Δεν περίμενα πάντως να έχει σχηματιστεί μία πρόταση διεξόδου από το σύστημα. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται με προτάσεις αλλά με επαναστάσεις.

Από το ξενοδοχείο έφυγα εχθές συγκινημένη από την επιλογή της κοινότητας να τους εκπροσωπήσω, ενθουσιασμένη που συμμετείχα σε αυτό το εγχείρημα και ευχαριστημένοι που γνώρισα τα εξαιρετικά παιδιά @tsimitakis @sotiropoulos @vivian_e

Πολλά ευχαριστώ στην δικτυακή κοινότητα για την ψηφοφορία, στο deb8.gr και στον Ματθαίο που βοήθησε σε αυτό το πείραμα όπως το αποκαλεί :)

Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ

October1

deb8

Από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αύριο, θα μπορέσετε αν υποβάλλετε ερωτήσεις στον κ. Γιάννη Δραγασάκη σε αυτό το post ή στο twitter με hash tag #askSyriza

Οι ερωτήσεις των δικτυακών πολιτών θα απαντηθούν αύριο ζωντανά στο Hotel Athens Imperial με την πρωτοβουλία του deb8.gr

Μήνυση και διαμαρτυρία για την κακοποίηση του πιτ μπουλ

September14

pit

Πριν από λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου η είδηση από “Το Αδέσποτο” που αφορά την κακοποίηση ενός πιτ μπουλ από το αφεντικό του. Ο Κρητικός νεαρός πήρε με θράσος αιχμηρό αντικείμενο και του έκοψε τα αυτιά.

Εξοργισμένοι οι φιλοζωϊκοί σύλογοι οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο στην οδό Αθηνάς στις 17 Σεπτεμβρίου 2009, 19:00 και στις 20:00 μηνύσεις με την αστυνομική ταυτότητα και εκτυπώσεις από το άρθρο ή άλλα άρθρα με εικόνες που αφορούν την κακοποίηση του σκύλου στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Οι κάτοικοι εκτός Αθήνας μπορούν να ξεκινήσουν τις μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους από τις 20:00.

Ελπίζω να σας δω όλους εκεί.

Οι πολίτες επί κεφαλής

June1

deb8

Μία ομάδα πολιτών οργάνωσε ένα δικτυακό debate στο οποίο οι πολίτες ρωτούν τους υποψήφιους πολιτικούς των φετινών Ευρωεκλογών
Όλοι μπορούμε να θέσουμε ερωτήσεις και να ψηφίσουμε την προτίμησή μας σε θεματολογίες που αφορούν:
Οικονομία και Ανάπτυξη
Δικαιώματα Πολιτών/ Θεσμοί, Δημοκρατία και Διαφάνεια
Θέση της Ελλάδας στον κόσμο
Παιδεία και Ευρώπη
Περιβάλλον
Η υποβολή των ερωτήσεων λήγει στο απόγευμα της Τρίτης 2/6
Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα απαντήσουν στα ερωτήματά μας την Τετάρτη ζωντανά στις 14:00 από το TVXS
Οι υποψήφιοι βουλευτές που καλούνται να απαντήσουν είναι οι: Ρόδη Κράτσα, Σταύρος Λαμπρινίδης, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Χουντής, Ιωαν.Παναγιωτακόπουλος και Μιχάλης Τρεμόπουλος

Μία ομάδα πολιτών οργάνωσε ένα δικτυακό debate στο οποίο οι πολίτες ρωτούν τους υποψήφιους πολιτικούς των φετινών Ευρωεκλογών

Όλοι μπορούμε να θέσουμε ερωτήσεις και να ψηφίσουμε την προτίμησή μας σε θεματολογίες που αφορούν:

Οικονομία και Ανάπτυξη

Δικαιώματα Πολιτών/ Θεσμοί, Δημοκρατία και Διαφάνεια

Θέση της Ελλάδας στον κόσμο

Παιδεία και Ευρώπη

Περιβάλλον

Η υποβολή των ερωτήσεων λήγει στο απόγευμα της Τρίτης 2/6

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα απαντήσουν στα ερωτήματά μας την Τετάρτη ζωντανά στις 14:00 από το TVXS και θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε εδώ

Οι υποψήφιοι βουλευτές που καλούνται να απαντήσουν είναι οι:
Ρόδη Κράτσα (Ν.Δ.), Σταύρος Λαμπρινίδης (ΠΑΣΟΚ), Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ), Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) , Ιωαν.Παναγιωτακόπουλος (ΛΑΟΣ) και Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι).

SFINA: Νέο Event στη Θεσσαλονίκη

March6

Το Σάββατο 7 Μαρτίου η SFINA ετοιμάζεται για νέα εξόρμηση το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν απλώς μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:
Μπορείτε να δείτε τα «κατορθώματα» των SFINAνθρωπων στο
http://vimeo.com/sfina
Αντιγράφω από το FaceBook group της SFINA

Η SFINA είναι μία παρεμβατική κολεκτίβα ανθρώπων (αιφνίδιος ‘όχλος’), στόχος της οποίας είναι η δημιουργία καταστάσεων. Άλλοτε υπερρεαλιστικές και άλλοτε παιχνιδιάρικες, αποσκοπούν στην διακοπή της ρουτίνας του αστικού τοπίου.

Γεννήθηκε στις 17/04/08 και είναι Κριός.

Καιρός να επιστρέψουμε στην δράση. Η Sfina έχει για τα καλά ξυπνήσει και μαζί της, σιγά σιγά, σηκώνεται κι άλλος κόσμος. Ετσι προχωράμε στην “Αφύπνιση”. Μία δράση με παιχνιδιάρικα υπερρεαλιστικό χαρακτήρα, χωρίς να λείπει όμως και ο συμβολισμός.
Στην “Αφύπνιση”, τα μέλη λειτουργούν σα στο σπίτι τους όπως σε όλα τα πρωινά ξυπνήματα.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Mediterranean Cosmos
Συγκέντρωση – ενημέρωση

ΩΡΑ:
14.00 μ.μ

ΣΕΝΑΡΙΟ:

Τα μέλη απλώνονται στον χώρο και έχουν δίπλα τους ξυπνητήρια. Ολα τα ξυπνητήρια είναι συγχρονισμένα να χτυπήσουν την ίδια ώρα.
Αφ’οτου ξυπνήσει η Sfina, τα μέλη ξεκινούν να ασχολούνται με τις παρακάτω διεργασίες.

Δηλαδή Σφηναδέρφισσα ή Σφηνάδερφος:
1) Βράζει νερό, φτιάχνει τσάι. Πίνει τσάϊ.
2) Βράζει ελληνικό καφέ. Πίνει καφέ.
3) Φτιάχνει φραπέ. Πίνει φραπέ.
4) Κάθεται επάνω στη τουαλέτα και διαβάζει εφημερίδα. (φορώντας παντελόνι)
5) Κανει πρωινή γυμναστική. Step, Διατάσεις, ανοίγματα, κάμψεις, ποδήλατο γυμναστικής.
6) Κάνει ΥΟGA.
7) Κρύο ντούς. Θα φτιαχτεί ντουζιέρα φορητή για 1 η 2 ανθρώπους.
8) Βάζει make up στον καθρέφτη, χτενίζεται.
9) Φτιάχνει ομελέτα, τρώει ομελέτα. Αντίστοιχα, με δημητριακά και γάλα.
10) Πλένει πιάτα, σκουπίζει, ξεσκονίζει, δουλειές του σπιτιού. (φοράει φακιόλι)
11) Ντύνεται ο κοστουμαρισμένος και πάει στη δουλειά βιαστικός, φυλάει την γυναίκα του, το παιδί και πάει στη δουλειά.
12) Κάνουν σέξ 2 σε ένα κρεβάτι. Αναπαριστώντας την διεργασία, φορώντας ρούχα, επάνω σε ένα κρεβάτι.
13) Πλένει δόντια και dental floss.
14) Ξυρίζεται.
15) Ταϊζει τις γάτες.
16) Μπιζνεσμαν (φοράει κοστουμι, γραβατα, παντοφλα) διαβάζει εφημερίδα.
17) Χασμουριέται.
18)… Ιδέες άλλες δεκτές

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Οποιος αναλάβει κάποιο πόστο, αναλαμβάνει να φέρει και τα απαραίτητα αντικείμενα που το συνοδεύουν. (π.χ αυτός που φτιάχνει τσάι φέρνει τον βραστήρα, φλυτζάνια κ.α)
- Ολα τα μέλη απαραίτητα πρέπει να φορούν στην δράση πυτζάμες και παντόφλες, όσοι έρθουν με πολιτικά δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν μαζί μας.


ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr