Browsing Σκύλος

Υπάλληλοι του δήμου κακοποίησαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε

May7

Διαβάζω στο “Αδέσποτο”: ΣΟΚ! Αθήνα: Υπάλληλοι του Δήμου σακάτεψαν αδέσποτο επειδή γάβγιζε!

Παραθέτω όλο άρθρο:

Σοκαριστικές φωτογραφίες από κινητό, πριν λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας!

Υπάλληλοι του Δήμου ακινητοποίησαν αδέσποτο σκυλί. Ευτυχώς το ζώο ζει αλλά αιμορραγούσε από το στόμα του λόγω της βαναυσότητας με την οποία το ακινητοποίησαν οι ”υπεύθυνοι”.

Οι φιλόζωοι γράφουν χαρακτηριστικά: Αυτός είναι ο τρόπος που φροντίζουν τα αδέσποτα στο Μοναστηράκι.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το ζώο ήταν ”επιθετικό” και ”γάβγιζε” και χτυπήθηκε από κάποιους!

Κάποιοι λένε ότι πράγματι το ζώο ήταν επιθετικό και είχε δαγκώσει αρκετούς ανθρώπους.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα 6/5/2011 στις 11:30, στο Μοναστηράκι.

Όμως έμπειροι φιλόζωοι λένε ότι το ειδικό ραβδί που χρησιμοποιείται για την περισυλλογή αδέσποτων είναι για να μπορέσει κάποιος να μαζέψει ένα ζώο με ασφάλεια για να μην επιτεθεί σε αυτόν που επιχειρεί να το περιορίσει ή σε άλλους.

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι παρών ήταν και υπάλληλος του Δήμου ενώ μέλος φιλοζωικής που αντέδρασε, δέχτηκε φραστική επίθεση!!!

Φιλόζωοι λένε ότι το ζώο έμεινε έτσι για 20 λεπτά περίπου καθότι δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο και έψαχναν να φέρουν κλουβί…

Είναι “κόμπος” ασφαλείας.

Αυτός ο κόμπος όμως, μπορεί να δουλέψει και ως στραγγαλιστής.

Με δυνατά γυρίσματα μπορεί να πνίξει-στραγγαλίσει το ζωντανό και μάλιστα μαρτυρικάΑυτό έκανε ο άνθρωπος αυτός, γράφουν οι φιλόζωοι.

Κατά τη γνώμη μου ο δήμαρχος Αθηναίων οφείλει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για τον ξυλοδαρμό του σκύλου.

Σε επικοινωνία που είχα εχθές το βράδυ με το “Αδέσποτο”, το σκυλί βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία “πανσιόν” (μη φανταστείτε ότι είναι πανσιόν, μία φυλακή για ζώα είναι), μέχρι να γίνει ευθανασία.

Οφείλει ο δήμος σύμφωνα με τη νομοθεσία να προστατέψει το σκυλί.

Ένας λόγος παραπάνω μιας και το σκυλί είναι κακοποιημένο από τους υπαλλήλους, ναι αυτούς τους υπαλλήλους που εργάζονται για το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων του δήμου.

Πέρα από την απαράδεκτη κακοποίηση του ζώου από τους υπαλλήλους διότι “γάβγιζε” και διότι “δάγκωσε” – για σκυλί μιλάμε όχι για άνθρωπο – εξοργιστική είναι και η απάντηση του αντιδήμαρχου στο περιστατικό.

Παντελής έλλειψη πολιτισμού και ανθρωπιάς!

Σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι του δήμου θα βρίσκονταν υπό φυλάκιση, θα τους είχε απαγορευτεί να έχουν ή να αποκτήσουν οικόσιτο ζώο και θα πλήρωναν ένα χοντρό πρόστιμο.

Σε αυτή τη χώρα, η κακοποίηση του ζώου τιμωρείται με ευθανασία στο ζώο και απολογία του βασανιστή του, ότι το ζώο έφταιγε και όχι οι υπάλληλοι.

Ο αντιδήμαρχος επίσης προσβάλλει τη νοημοσύνη μας αναφέροντας “Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλόζωους  ότι το αίμα που φαίνεται στη φωτογραφία είναι επειδή το ζώο δάγκωνε το βρόγχο σύλληψης για να διαφύγει″.

Προφανώς ο αντιδήμαρχος δεν έχει την παραμικρή ιδέα για ζώα.

Τα σκυλιά δεν αυτοτραυματίζονται για να διαφύγουν.

Όπως δεν ξέρει ο κύριος αντιδήμαρχος πως για να κατευνάσεις ένα σκυλί δεν χρησιμοποιείς βίαιες μεθόδους.

Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο παρά από βία!

Περίμενα από τον αντιδήμαρχο ένδειξη να τηρήσει τη νομοθεσία για την κακοποίηση ζώου και να τιμωρήσει με τη χείριστη των ποινών τους βασανιστές του σκύλου.

Περιμένω ο ίδιος ο δήμος, αλλά και καλοί άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά τα ζώα (θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι) να προστατέψουν το σκυλί, να το περιθάλψουν και ή να αφεθεί μετά στο φυσικό το περιβάλλον, ή να το υιοθετήσουν.

Για τους υπαλλήλους, ειλικρινά εύχομαι κάποια στιγμή στη ζωή τους να αντιληφθούν πως σε αυτό τον πλανήτη δεν είμαστε το κυρίαρχο είδος καθώς δεν υπάρχει κανένας παγκόσμιος νόμος (ναι χρειαζόμαστε νόμους για να καταλάβουμε πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος, τόσο ανόητο είδος είναι ο άνθρωπος) που το καθορίζει.

Παραθέτω τα τηλέφωνα, και το e-mail του δήμου για καταγγελίες.

Αγαπητοί φιλόζωοι σας προκαλώ να βγάλετε το ζώο μέσα σας στο e-mail που θα στείλετε.

Δημαρχιακό Μέγαρο,Τηλ. 210 3722001

Δημαρχείο,Τηλ. 210 5277000

Για τα αδέσποτα: 210 5277576, 210 5277530, adespotaath@cityofathens.gr

Υπογράψτε την καταγγελία στο Gopetition

Σημείωση:

Διαβάζω στην καταγγελία πως εχθές κάτοικοι και καταστηματάρχες που ταΐζουν τα αδέσποτα στην Αθήνα απέτρεψαν από το ίδιο συνεργείο την επιχείρηση σκούπα που έκανε σε στειρωμένα αδέσποτα της περιοχής.

Παρακαλώ δώστε βάση στη φράση “επιχείρηση σκούπα“.

Ο δήμος νομικά πρέπει να φροντίζει σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία τα αδέσποτα.

Υποπτεύομαι πως η επιχείρηση σκούπα ειδικά τον Μάιο, ακριβώς το μήνα που ξεκινά η τουριστική σεζόν, δεν είναι για το καλό το ζώων αλλά για το “καλό του τουρισμού”.

Ναι, οι τουρίστες θα αηδιάσουν από τα αδέσποτα που έχουμε στον δρόμο και δεν θα αηδιάσουν από τις 200 λακκούβες στα κάθε 100 μέτρα στους δρόμους, από τους σιχαμερούς κάδους σκουπιδιών που βρωμοκοπούν, από τα μίζερα, απότιστα και απεριποίητα πάρκα μας, από την μόνιμη ανάγωγη συμπεριφορά των κατοίκων της πόλης, από τα άσχημα και πανβρώμικα κτίρια της πόλης και το γδάρσιμο που θα υποστούν για να αγοράσουν ένα σουβενίρ ή να τους πάει το ταξί στο αεροδρόμιο.

Προφανώς ο κύριος Καμίνης δεν γνωρίζει πως οι τουρίστες αγαπούν πολύ περισσότερο τα αδέσποτα από εκείνον.

Θα υπάρξει συνέχεια του άρθρου σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου περί μαζικής επιχείρησης σκούπας και εξόντωσης των αδέσποτων.

Στη “Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου”

September26

Σήμερα αποχαιρετήσαμε την Ντέμπρα μας, βάζοντάς την να κοιμηθεί στην Πάρνηθα κάτω από έναν Σκίνο για να της κάνει σκιά, δίπλα στα ολάνθιστα ροζ φθινοπωρινά κυκλάμινα.

Το σκυλί μας… το γλυκό μας το σκυλί, που ήταν μέλος της οικογένειάς μας… μας άφησε το πρωί αμέσως μόλις ξύπνησα… λες και περίμενε να σηκωθώ για να μας δει και τους δύο… να μας αποχαιρετήσει με μία εκπνοή.

Την προηγούμενη το βράδυ που άρχιζε να επιδεινώνεται η κατάστασή της, την χάιδευα ώρα, της έλεγα γλυκόλογα, την είχα αγκαλιά στο κρεβατάκι της…
Το σκυλί μας… το γλυκό μας το σκυλί…

Και πόσο υπέροχο καλοκαίρι πέρασε φέτος η Ντέμπρα μας!

Ατελείωτες οι βουτιές στη θάλασσα στην Κρήτη, το παιχνίδι με το φρίζμπι, ο ύπνος στο δωμάτιο που κοιμόμασταν όλοι παρέα και οι τρεις μας.

Φέτος έβγαλε πολλές πέτρες, από την θάλασσα, το φοβερό της χόμπι!

Καθώς βουτούσε το κεφάλι της στη θάλασσα για να πάρει στο στόμα της την πέτρα, είχε έκφραση θριάμβου…

“Τα κατάφερα, την έβγαλα”!

Και μετά έσκαβε ξανά στα ρηχά για να βγάλει την επόμενη πέτρα.

Μόλις έπεφτε η σκιά στον βράχο, στρογγυλοκαθόταν στην πετσέτα μας και περίμενε χάδια ατελείωτα.

Θα μου λείψουν όλα αυτά…

Το παιχνίδι με το μπαλάκι που για να της το πάρεις από τα δόντια της, έπρεπε να της δώσεις σκυλομπίσκοτο – και μετά άλλα δύο.

Το μουσούδι της που ακουμπούσε στο μπράτσο του καναπέ ζητώντας με όλη της την γαλιφιά χάδια, ειδικά πίσω από τα αυτιά.

Το ότι είχε μάθει να μου δίνει το χέρι της… και όταν την επιβράβευα με μπισκότο μου έδινε και τα δύο.

Τα φιλιά της, τα ατελείωτα φιλιά της, μερικές φορές σήμαιναν “ευχαριστώ” άλλες φορές σήμαιναν ευγνωμοσύνη, άλλες “σ’αγαπώ”.

Την ιδιέταιρη σχέση που είχαμε μεταξύ μας… όταν γυρνούσα από τη δουλειά καθόταν πάνω μου, την έξυνα στην πλάτη μέχρι να της δώσω μία χαϊδευτική ξυλιά στον πισινό και μουγκρίζοντας έτρεχε να πάρει το πλαστικό της παιχνίδι στη βεράντα για να παίξουμε…

Είναι τόσα πολλά αυτά που θα μου λείψουν… οι βόλτες μας που την είχα λυτή και δεν ξέφευγε από το πλάι μου… τα χεράκια της που όταν ξάπλωνε τα σταύρωνε σαν γνήσια lady… την αγάπη που είχε για το γιαούρτι, τα μπισκότα, το τυρί και το καρπούζι…

Το κοριτσάκι μας πέρασε τη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου, τρέχει τώρα σε ατελείωτα ολάνθιστα λιβάδια μαζί με άλλα ζώα, ευτυχισμένο, στην καρδιά του είμαστε εμείς και θα μείνουμε εκεί… μέχρι να ανταμώσουμε.

Αντίο γλυκιά μου Ντέμπρα…

Κτηνωδία στα Χανιά: Κρέμασαν από δέντρο Κόκερ

May18

Την είδηση την είδα στο Αδέσποτο.

Όπως  ενημέρωσε η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», άλλος ένας σκύλος στα Χανιά αυτή τη φορά έπεσε θύμα ενός ανθρωπόμορφου κτήνους.
Το περιστατικό συνέβη και πάλι στην τουριστική Κρήτη! Κάποιος ανώμαλος κρέμασε το κόκερ ζωντανό αφού του πέρασε θηλιά στο λαιμό σε ένα ελαιόδεντρο!
Το ζώο είχε βασανιστικό θάνατο. Ο δράστης έχει επικηρυχτεί από τα φιλοζωικά σωματεία του νησιού και δίνεται και αμοιβή 5.000 ευρώ σε κείνον που θα δώσει πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στον δράστη του εγκλήματος!
Η κ. Μπομπολάκη μας είπε ότι «Έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές, εισαγγελία, αστυνομία, σήμανση, δήμοι οι οποίοι και έτρεξαν χθες μαζί μας στον τόπο του σοκαριστικού αυτού εγκλήματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη “φιλόξενη” Κρήτη γίνονται τέτοια εγκλήματα.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει “γιατί”;

Γιατί το βασάνισε το ζώο;

Γιατί το κρέμασε και το άφησε να πεθάνει βασανιστικά μέσα στην αγωνία;

Γιατί;

Γιατί ΑΚΟΜΑ η πολιτεία δεν έχει αλλάξει τη νομοθεσία που αφορά τους βασανισμούς και θανάτωσης ζώου από πλημμέλημα σε έγκλημα;

Γιατί συμβαίνουν ΜΟΝΟ στην Ελλάδα τέτοια περιστατικά;

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί;

Γονείς προς Αποφυγή

May8

Σηκώνομαι Σαββατιάτικο να ψάχνω εφημερεύον φαρμακείο για να αγοράσω ξεβουλωτικό μύτης.

Βρίσκω σχετικά εύκολα το φαρμακείο, παρκάρω και μπαίνω.

Πριν ζητήσω το φάρμακο, συμβαίνει το εξής σκηνικό:

Μπαίνει πατέρας έντρομος (στο φαρμακείο λέμε) με την 9-10χρονη κόρη στην αγγαλιά του να ορίεται.

Η κόρη είχε σηκώσει το πατζάκι από το παντελόνι.

Δεν φαινόταν η παραμικρή αμυχή

Σκέφτηκα πως αν το παιδί έπεσε και ίσως έσπασε το πόδι του, τί σκατά το φέρνουν στο φαρμακείο;

Στα καπάκια σκάει και η μάνα με την μικρότερη κόρη 5-6 χρονών η οποία από τον φόβο της (του συμβάντος ή του ότι είδε τον φαρμακοποιό) άρχιζε να ξερνάει στο φαρμακείο.

Η μάνα έντρομη έβγαλε το μικρό έξω, ενώ έκλαιγε.

Προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να έχει συμβεί που να είναι τόσο τραγικό που ένας φαρμακοποιός και όχι ένας γιατρός, θα μπορούσε να τους λύσει το πρόβλημα.

Ο πατέρας λέει στον φαρμακοποιό πως είχαν πάει σε φιλικό σπίτι που είχε σκύλο και ο σκύλος δάγκωσε το πόδι της κόρης.

Ο φαρμακοποιός εξετάζει το πόδι του παιδιού, το παιδί να το έχει πιάσει υστερία.

Να ουρλιάζει να και οδύρεται πως πονάει πάρα πολύ!

Ο φαρμακοποιός είπε πως δεν βλέπει τίποτα, ούτε καν αίμα (φυσικά δεν είπε την λέξη “ένεση” διότι θα μας άκουγε όλος ο Πειραιάς).

Ο ηλίθιος πατέρας, διότι περί ηλίθιου πρόκειται, ρώτησε μήπως η κόρη του είναι αλλεργική στους σκύλους.

Η κόρη παθαίνει δεύτερη κρίση υστερίας ουρλιάζοντας “δεν ξέρω αν είμαι αλλεργική και αν είμαι″;!;

Η μάνα έχει κάτσει στην πόρτα ενώ το μικρό συνεχίζει να ξερνοβολά έξω από το φαρμακείο.

Ζήτησα από την κοπέλα στο γκισέ να μου δώσει το φάρμακο, πλήρωσα και έφυγα γρήγορα διότι ήμουν στο τσακ να ξεχέσω πατέρα, μάνα και μεγάλη κόρη.

Στην ουσία, οι κόρες έκαναν τους γονείς τους να χορεύουν στο ρυθμό τους!

Οι γονείς από την άλλη ήταν αχαρακτήριστοι για το πως χειρίστηκαν ένα περιστατικό που σε όλους μας έχει συμβεί όταν ήμασταν παιδιά.

Τα παιδιά θα μείνουν για πάντα στιγματισμένα από ένα ηλίθιο δάγκωμα σκύλου – ο σκύλος σίγουρα είχε τους λόγους του γιατί δάγκωσε το κωλόπαιδο – και οι γονείς τουλάχιστον για μένα είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

“Σκότωσαν το σκύλο μου”

April12
Μία φωνή απόγνωσης γράφει σήμερα στο twitter.
Είναι η @elenamy:
η Λούσι,ο σκύλος μου,έσπασε τη λεκάνη της,όταν την χτύπησε αυτοκίνητο,τον δεκέμβρη,έπρεπε να κάνει μια δύσκολη επέμβαση,πήγε πολύ καλά…
και μπορούσε να γυρίσει σπίτι,μετά απο 2βδομάδες,συγχρόνως για να την πάρω έπρεπε να εξοφλήσω το ποσό-πολύ λογικά-το οποίο ηταν 4ψήφιο
και αδυνατούσα να το δώσω όλο μαζί,έτσι η Λούσι παρέμενε στην κλινική,εγώ έπαιρνα σε κάθε τόσο τηλ.να μάθω τι κάνει,και να υπενθυμίζω
ότι δεν την έχω εγκαταλείψει,και να μου λέγαν τι ποσό έχει μαζευτεί,να δω τι θα έκανα,μου έκανε εντύπωση οτι αντί να σπαν τα τηλέφωνα αυτοί
έπαιρνα εγώ συχνότατα.μΕ ΠΉΡΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΛΊΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΊΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗ ΛΟΥΣΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ
ΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ!!!!!!!!ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ-ΑΚΟΥΣΟΝ-ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝΑ ΛΕΕΙ
το Λουσακι μου,έπινε φραπέ και έτρωγε τοστάκια σαν και μένα….θα τους τσακίσω
Εν ολίγοις το σκυλί το σκοτώσανε οι κύριοι αυτοί διότι η ιδιοκτήτριά του αδυνατούσε να πληρώσει άμεσα όλο το ποσό της παραμονής του στην κλινική.
Η αναίτια θανάτωση ζώου καθώς και ο βασανισμός και η δηλητηρίαση, με το νόμο τιμωρείται με φυλάκιση ή πρόστιμο ή και τα δύο.
“Την είχαν προειδοποιήσει” είπανε στο τηλέφωνο.
Την “κοίμισαν” και μετά από καιρό το ανακοίνωσαν στην Elenamy.
Προσπαθώ να καταλάβω…
Εκβιασμός και στο τέλος θανάτωση;
Για την υπόθεση έγραψε και ο Πρέζας

« Older Entries

ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr