Browsing Gaming

Assassin's Creed II, η Αδελφότητα των Ασασίνων

November22

Ο Desmond Miles, ένας πρώην μπάρμαν, έχει απαχθεί και γίνεται πειραματόζωο για λογαριασμό της εταιρίας Abstergo. Ο καθηγητής Vidic και η βοηθός του Suzan, συνδέουν τον Desmond σε ένα μηχάνημα -το Animus- από το οποίο ανασύρουν τις μνήμες του προγόνου του Altair, ενός δολοφόνου – Ασασίνου στην εποχή των Τρίτων Σταυροφοριών.

Ο Altair ανήκει σε μία αδελφότητα με αρχηγό τον Al Mualim η οποία στοχεύει στην εξολόθρευση των Ναΐτων (Templars) επειδή χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έχει δοθεί ενάντια στο λαό τους.

Ο Altair ταξιδεύει στη Δαμασκό, στην Ιερουσαλήμ, στην Ακρ και συναντά πραγματικά πρόσωπα που δέσποζαν εκείνη την εποχή στους Άγιους Τόπους.
Ο Desmond αντιλαμβάνεται σε μία από τις κρυφές βραδυνές εξορμήσεις του έξω από το Animus με τη βοήθεια της Suzan πως οι άνθρωποι που τον έχουν απαγάγει είναι Ναΐτες της σημερινής εποχής.

Ο Altair προδίδεται από τον αφέντη του Al Mualim, τον πληροφορεί πως είναι Ναΐτης και πως επιθυμούσε την εξόντωση των ομοιοβάθμών του για να έχει αποκλειστικά δικό του το αρχαιολογικό εύρημα “Το Κομμάτι της Εδέμ” (Piece of Eden). Ο Altair μαθαίνει πως αυτό το εύρημα έχει την ικανότητα να ελέγχει απόλυτα το ανθρώπινο είδος.

Αφού δολοφονηθεί ο Al Mualim από τον Altair, το Κομμάτι της Εδέμ ενεργοποιείται προβάλλοντας σε ολόγραμμα μία υδρόγειο με σημειωμένες τοποθεσίες, απόδειξη πως υπάρχουν πολλά τέτοια ευρήματα στη γη. O Altair ανίκανος να καταστρέψει το εύρημα το παραδίδει στην αδελφότητα που ανήκει.

Μετά τους τίτλους τέλους, ο Desmond μένει μόνος του μετά από μία επιδρομή στο των σημερινών Ασασίνων στο κτίριο της Abstergo, στο εργαστήριο και διαπιστώνει με έκπληξη πως έχει αποκτήσει μία από τις μοναδικές ικανότητες του Altair: η ικανότητα να ξεχωρίζει τους εχθρούς από τους αθώους (Bleeding Effect).

Το παιχνίδι το χαρακτήρισαν τα εκπληκτικά γραφικά, οι περιβάλλοντες χώροι, οι απίστευτες δυνατότητες εξερεύνησης στις πόλεις και το μυστήριο που περιέχεται στο σενάριο.

Απόλαυση είναι το σκαρφάλωμα σε ψηλές κορυφές στη Δαμασκό, σε τρέξιμο στις σκεπές των σπιτιών στην Ιερουσαλήμ και οι τρόποι δολοφονίας των εχθρών.

Ο Altair έχει κόψει το ένα δάχτυλο ώστε να μπορεί να φοράει στο αριστερό του χέρι, μία κατασκευή που εμφανίζει ένα κρυφό φονικό μαχαίρι από το μανίκι του. Μπορεί να χρησιμοποιήσει σπαθί και μαχαίρια για να εξολοθρεύει τους εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση.

Οι τύποι των αποστολών του είναι η κλοπή σημειωμάτων και μαχαιριών, το να κρυφακούσει, οι δολοφονίες, η απόσπαση πληροφορίας (με βίαιο τρόπο φυσικά) και επειδή, παρότι είναι δολοφόνος, είναι καλή καρδιά σώζει τους αδικημένους από το λιντσάρισμα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Altair – Desmond έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα σημεία ενδιαφέροντος που προβάλλονται σε χάρτη GPS. Η ενημέρωση του χάρτη γίνεται όταν σκαρφαλώσει ο Altair σε ψηλές κορυφές και παρακολουθήσει την αξιοθαύμαστη θέα που απλώνεται γύρω του (πράγματι αυτές οι στιγμές είναι εντυπωσιακές στο παιχνίδι).

Έτσι λοιπόν, η Ubisoft μας άφησε ξεκρέμαστους με την υπόσχεση πως κάποια στιγμή θα συνεχιστεί η ιστορία του Desmond και θα μάθουμε περισσότερα για τους Ασασίνους και τους Ναΐτες.

Δεν πέρασαν καλά καλά δύο χρόνια και η Ubisoft ξάφνιασε το gaming κοινό στην έκθεση E3 το καλοκαίρι του 2009 και υποσχέθηκε με ένα εντυπωσιακό trailer την συνέχεια της περίεργης ιστορίας του Desmond Miles.

Low Spoiler Alert:

Το Assassin’s Creed II ξεκινάει από εκεί που μας άφησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς (μετά τους τίτλους τέλους).

Ο Suzan μπαίνει μέσα στο εργαστήριο με ματωμένη τη μπλούζα της και φυγαδεύει τον Desmond σε ένα μυστικό εργαστήριο μακριά από την Abstergo. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με έναν νεότερης τεχνολογίας Animus (Animus 2.0). Ο Desmond θα ξανασυνδεθεί και αυτή τη φορά θα ζήσει τις εμπειρίες του προγόνου του Ezio Auditore de Firenze, που ζούσε στην Φλωρεντία την εποχή της Αναγέννησης.

Εμφανίζονται και πάλι στο παιχνίδι ιστορικά πρόσωπα της εποχής όπως ο Niccolò Machiavelli και ο Lorenzo de’ Medici.

Ο Ezio γίνεται εκδικητής δολοφόνος όταν οι  συνεργάτες του πατέρα του δολοφονούν τον ίδιο και τον μικρό γιο του.

Φυγαδεύει την αδερφή του και τη μητέρα του στην έπαυλη της οικογένειας Auditore που ανήκει στον θείο του έξω από την Φλωρεντία. Ο θείος του Mario, τον βοηθάει στις αναζητήσεις του για εκδίκηση. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί είναι ο νεαρός Leonardo Da Vinci ο οποίος θα αναβαθμίσει τα όπλα του Ezio και θα αποκρυπτογραφίσει σελίδες από παλιά δοκίμια που αφορούν ένα μέρος του μυστηρίου γύρω από το Κομμάτι της Εδέμ.

Gameplay:

Ο Ezio στη δεύτερη συνέχεια του παιχνιδιού μπορεί να σκαρφαλώσει σε σημεία που δεν μπορούσε ο Altair, μπορεί να αναμιχθεί στο πλήθος της πόλης, μπορεί να νοικιάσει μισθοφόρους, ή κλέφτες ή πόρνες για να προκαλέσει αντιπερισπασμό, μπορεί να αγοράσει εξοπλισμό, πίνακες ζωγραφικής, χάρτες, φάρμακα, δηλητήρια και μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό καθώς και να κολυμπήσει (πολύ χρήσιμο για τις αποστολές στη Βενετία).

Όσον αφορά τις μάχες, ο Ezio μπορεί να σκοτώσει με τις δύο κρυμμένες στα μανίκια του λεπίδες – αυτό το όπλο είναι το αγαπημένο μου – πριν τον αντιληφθεί ο εχθρός (stealth kill). Εξοπλίζεται με μαχαίρια για τους εχθρούς που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση, το σπαθί του για mano a mano μάχες και το κρυφό του πιστόλι μέσα από το αριστερό του μανίκι.

Για να αποκτήσει εμπειρία με διαφορετικού είδους όπλα, ο Ezio μπορεί να μάθει στην έπαυλη Auditore νέες κινήσεις καθώς και νέους τρόπους εξόντωσης των αντιπάλων.

Η χρήση διαφορετικών όπλων όπως βαριοπούλες, σπαθιά, κοντάρια, στυλέττα μειώνουν ή αυξάνουν τον δείκτη ταχύτητας επίθεσης και ζημιάς.
Από τα εργαστήρια οπλοποιίας ο Ezio μπορεί να αποκτήσει καλύτερο εξοπλισμό, αλλά και να επισκευάσει όπλα και στολές μετά από εκτενή χρήση.
Η αγορά θηκών από τα μαγαζιά ραπτικής είναι απαραίτητη παρέχοντας στον πρωταγωνιστή περισσότερο χώρο για τον εξοπλισμό μαχαιριών, φαρμάκων και φιαλιδίων με δηλητήριο. Τα ίδια καταστήματα μπορούν να βάψουν τη στολή του Ezio σε διάφορες χρωματικές παραλλαγές.

Στο παιχνίδι υπάρχουν αρκετές δυνατότητες μάχης οι οποίες αφορούν περισσότερο τα γούστα του κάθε gamer παρά συμβάλει στη διεκπεραίωση των αποστολών. Έτσι ο Ezio μπορεί να κλέψει το όπλο του αντιπάλου του και να τον δολοφονήσει με αυτό, ή να τον δηλητηριάσει και να τον κάνει να σκοτώσει τους γύρω του, ή να δολοφονήσει ταυτόχρονα δύο πηδώντας από ύψωμα.

Οι αποστολές του είναι αρκετές πέρα από αυτές που αφορούν την κεντρική ιστορία του παιχνιδιού και πάντα περιλαμβάνουν χρηματική ανταμοιβή.

Ο Ezio μπορεί να αναλάβει να δολοφονήσει με συμβόλαιο, να πάρει μέρος σε διαγωνισμό ταχύτητας, να βρει τα σημάδια που ξεκλειδώνει την αλήθεια πίσω από το βαθύτερο νόημα της ιστορίας, να βρει τους κρυμμένους τάφους των Ασασίνων ανά τους αιώνες, να βρει τις χαμένες σελίδες και να τις παραδώσει στον φίλο του Leonardo και να λύσει τους γρίφους ξεκλειδώνοντας τη στολή του Altair.

Αγοράζοντας πίνακες και όπλα, αναβαθμίζεται η οικογενειακή έπαυλη και το εισόδημά της από τα γύρω καταστήματα της πόλης.

Στις πόλεις που επισκέπτεται, μπορεί να ανακαλύψει και να μαζέψει τα φτερά που βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών. Οι αναβάσεις σε ψηλά κτίρια είναι απαραίτητες ώστε να καταγραφούν στο GPS τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως σημεία που βρίσκονται κρυμμένοι θησαυροί, κρύπτες, στόχοι και καταστήματα.

Δεν θα αποκαλύψω τις ανατροπές στο σενάριο ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να διαβάσετε “major spoiler alert” :P

Στην περίπτωση που έχετε κολλήσει στην επίλυση κάποιου γρίφου, ψάξτε περισσότερο για τη λύση και μη ζητήσετε βοήθεια από walkthroughs διότι χαλάει την αίσθηση της επίτευξης.

Καλή επιτυχία :)

Υ.Γ.1: Όλα βέβαια δείχνουν πως θα υπάρξει και τρίτη συνέχεια στο παιχνίδι :)

Υ.Γ.2: Το console-gamez.com προσφέρει αποκλειστικά δύο wallpapers Assassin’s Creed σε ανάλυση 1920×1200

Υ.Γ.3: Δείτε εδώ το τρέιλερ

Γυναίκες gamer, είδος υπό εξαφάνιση

October21

psp

Πράγματι, εμείς οι γυναίκες gamer είμαστε υπό εξαφάνιση.

Οι άντρες έχουν την εντύπωση όμως πως παίζουμε παιχνίδια με τα ίδια κίνητρα όσον αφορά την επιλογή και το κατά πόσο μας πωρώνει.

Ας πούμε, το Pro Evolution Soccer δεν μας πωρώνει. Το παίζουμε αλλά δεν κόβουμε και καμιά φλέβα.

Όμως Dead or Alive Xtream Beach Volleyball μπορούμε να παίξουμε σε αντίθεση με τον ανδρικό φύλο. Οι άντρες χαζεύουν αποδεδειγμένα τις καλίγραμμη Christie αντί να τους απασχολεί πως πρέπει να κερδίσουν το volley match ώστε να την ντύσουν με αξεσουάρ και φαντεζί μαγιώ. Για τις γυναίκες το DOAX είναι κάτι σαν επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια που ντύναμε τις κούκλες μας.

Όμως μπορούμε να παίξουμε και “αντρικά” παιχνίδια όπως το Dead or Alive, Tekken καθώς και Forza και Grand Turismo. Μα φυσικά μας αρέσει να ρίχνουμε αλύπητο ξυλίκι με τον Yoshimichu και να τρέχουμε με “φτιαγμένο” Subaru Impreza στην πίστα του Monaco. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Όμως εκεί που κολλάμε εμείς οι γυναίκες και μπορούμε να παίζουμε για ώρες που ξεπερνάνε κάθε αρσενικό που παίζει Pro με τους φίλους του, είναι τα παιχνίδια δράσης με σέξι χαρακτήρες.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, σέξι δεν είναι ο τυπάκος από το Halo, ούτε ο περίεργος ξανθός νεαρός από το Sillent Hill, ούτε ο “παραφουσκωμένος” Kratos από το God of War, ούτε οι στεγνοί πρωταγωνιστές από τις σειρές Tom Glancy. Σέξι είναι ο Altair από το Assassin’s Creed, ο πρίγκιπας από την σειρά της Ubisoft Prince of Persia, ο Snake από το Metal Gear Solid Sons of Liberty και ο Dante από το Devil May Cry. Θα παίξουμε αυτά τα παιχνίδια ακόμα και αν απελπιστικά βαρετά.

Φυσικά και παίζουμε παιχνίδια για να διασκεδάσουμε πέρα από το οφθαλμόλουτρο που κάνουμε στο Assassin’s Creed. Μπορούμε να παίξουμε για ώρες ατελείωτες World of Warcraft, Oblivion, Age of the Empires series μέχρι και Gears of War.

Τα τρομαχτικά παιχνίδια τύπου Fear και Resident Evil δεν μας αρέσουν. Μας τρομάζουν και μας προκαλούν εφιάλτες (τουλάχιστον σε εμένα).

[Προσθήκη] Έπαιξα πρώτη φορά Resident Evil στο 16μπιτο αρχαίο PlayStation. Το επόμενο βράδυ είχα τραγικούς εφιάλτες. Αν παίξω τώρα σε Full HD μάλλον δεν θα κοιμηθώ για μία εβδομάδα, τουλάχιστον [κλείνει η προσθήκη]

Χαριτωμένα παιχνιδάκια τύπου Nintendo όπως το Kororinpa, Rayman Raving RabbidsLego Star Wars και Locoroco τα παίζουμε ευχάριστα.

Οπότε αγαπητά μου αγόρια, αντί να μας πρήζετε με το ένα και μοναδικό παιχνίδι ποδοσφαίρου που παίζετε, παίξτε και κανένα άλλου είδους παιχνίδι για να μας κάνετε να ενδιαφερθούμε και οι γυναίκες gamer να αυξηθούν σε αυτό τον κόσμο! :)

posted under Gaming, ps2, PS3, PSP, Wii, XBOX360 | 5 Comments »

iPhone GameZ

March16

Όσο χτυπά αλύπητα η οικονομική κρίση την βιομηχανία παιχνιδιών, τόσο αυξάνεται η ζήτηση και αγορά παιχνιδιών αποκλειστικά για το iPhone.
Η μόνη εταιρία που έβγαλε καθαρό κέρδος από τα προϊόντα της στο τέλος του 2008 ήταν η Apple.
Βασικός γνώμονας ήταν η πώληση του iPhone και η απελευθέρωση του SDK στο κοινό.
Οι εφαρμογές του iPhone παρέχονται μέσω του iTunes Store αποκλειστικά για τους χρήστες αυτού του τηλεφώνου.
Με το κόστος να φτάνει μέχρι και τα 10 ευρώ ανά εφαρμογή η Apple όχι μόνο αποκτά μεγαλύτερο κέρδος αλλά ταυτόχρονα προωθώντας το εντυπωσιακό της κινητό τηλέφωνο δίνει σε σχεδιαστές λογισμικού έφορο έδαφος για παραγωγή.
Έτσι μέσα σε έναν χρόνο οι εφαρμογές του iPhone έχουν αγγίξει τον αριθμό των 15.000.
Μερικές από αυτές διατίθενται δωρεάν, άλλες σε trial έκδοση και άλλες επί πληρωμή.
Τα παιχνίδια του iPhone ξεπερνούν κάθε προσδοκία που είχε ποτέ χρήστης σε κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές του iPhone κάνουν χρήση της δυναμικής της συσκευής με την τεχνολογία Multi-Touch και του Accelerometer.
Τα κατεβάσαμε/αγοράσαμε διότι αξίζουν τον κόπο:
1. Ocarina. Φυσήξτε στις οπές του μικροφώνου και με τα δάχτυλά σας παίξτε Οκαρίνα.
2. Spore Origins. Δημιουργήστε το δικό σας «μαλάκιο» και προσπαθήστε να επιβιώσετε στον πρωτόγονο κόσμο του Spore.
3. Aqua Forest. Δημιουργήστε φωτιά, νερό, πάγο, αέρα και λύστε τα puzzle
4. iSteam. Γράψτε στο θολό τζάμι και ξαναθολώστε το φυσώντας πάνω σε αυτό
5. Shazam. Αν δεν θυμάστε «πως το λένε αυτό το τραγούδι» ενεργοποιήστε την εφαρμογή και βάλτε το κινητό σας δίπλα στο τραγούδι που ακούτε.
6. Cubes. Πολύχρωμοι κύβοι σε έναν κύβο. Θα τα καταφέρετε να κάνετε καλό σκορ;
7. Trism. Το Hexic το θυμάστε στο 360; Σχεδόν ίδιο πράγμα.
8. Blocks Classic. Το θρυλικό Arkanoid σε iPhone.

Πρωθυπουργικός τίτλος για το PS2

December28

Η εταιρία MANARI, σχεδίασε για τους λάτρεις των παιχνιδιών καταστροφής και στρατηγικής ένα πρωτότυπο τίτλο αποκλειστικά για το PlayStation 2.
Ο παίκτης παίζει τον ρόλο του πρωθυπουργού μιας χώρας που λέγεται Elladistan.
Σκοπός του ήρωα είναι να οργανώσει την αστυνομική δύναμη ώστε να αντιμετωπίσει τους εχθρούς και «κακούς» αναρχικούς που έχουν ξεκινήσει καταστροφές και λεηλασίες στην πρωτεύουσα της χώρας λόγω ενός ατυχήματος που προκλήθηκε από έναν εξοστρακισμό σφαίρας ενός διακεκριμένου αστυνομικού σε ένα παιδί με αποκλίνουσα συμπεριφορά.
Αυτή η παράλογη και διαστρεβλωμένη από τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές είδηση εξέγειρε όλο εκείνο το υπόγειο κίνημα που έχει ασφαλώς σκοπό (όπως σε όλα τα παιχνίδια) να κατακτήσουν τον κόσμο.
Ο εξοπλισμός των καλών αστυνομικών έχει πολύ ενδιαφέρον. Αρχικά στο παιχνίδι έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε μόνο παλαιού τύπου δακρυγόνα (από το ’65), γκλομπ και φωτοβολίδες.
Καθώς προχωράτε στο παιχνίδι μπορείτε να αποκτήσετε νέου τύπου δακρυγόνα, καπνογόνα (αυτά του Ολυμπιακού) μέχρι και νευροπαραλιτικά αέρια.
Το A.I. (Artificial Intelligence) του παιχνιδιού παρουσιάζει κάποιες ανωμαλίες.
Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές να είναι εξυπνότεροι και οι αστυνομικοί δυσκίνητοι (οι αναρχικοί είναι οπλισμένοι με σήματα αστυνομικά μέσα από το μπουφάν τους και με λοστούς, ενώ οι αντιεξουσιαστές οπλίζονται με ό,τι βρούνε μπροστά τους, από σπαθιά από βιτρίνες που πωλούν διαφημιστικά αντικείμενα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μέχρι και κούκλες από μπουτίκ).
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι γραφικές αναπαραστάσεις των καταστροφών.
Με τα χρόνια οι σχεδιαστές παιχνιδιών έχουν καταφέρει να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εφέ της φωτιάς.
Σε αυτό το παιχνίδι αυτά τα εφέ εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν πέρα από ό,τι έχουμε δει ποτέ σε οποιοδήποτε άλλο τίτλο.
Τα όπλα που έχετε την διάθεσή σας μερικές φορές μπορεί να σας δυσκολέψουν την καταδίωξή σας.
Αν πετάξετε πολλά δακρυγόνα θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ορατότητας καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
Τις περισσότερες φορές η χρήση αστυνομικής βίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν ο στόχος – εχθρός είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών και τοποθετείται σε ακτίνα 2 μέτρων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ευκολίας κινήσεων σε όλο το παιχνίδι.
Τις περισσότερες φορές η διμοιρία σας μένει στάσιμη στο ίδιο σημείο παρότι γίνονται καταστροφές.
Και πάλι αν οι καταστροφές λαμβάνουν χώρα σε ακτίνα 2 – 3 μέτρα από εκεί που βρίσκεται η διμοιρία σας τότε μπορείτε να επέμβετε με κατασταλτικά μέσα όπως τα γλομπ και άλλα.
Βασικά στοιχεία όπως ασθενοφόρα, πυροσβέστες και άλλα λείπουν από το παιχνίδι.
Προφανώς οι σχεδιαστές είχαν λόγο σοβαρό να μην εισαγάγουν αυτές τις παραμέτρους επειδή φαντάζουν ανούσια σε αυτό το εξαιρετικής πλοκής και σεναρίου παιχνίδι.
Με τον τερματισμό του παιχνιδιού έχετε την δυνατότητα να παίξετε ως αναρχικοί ενάντια στην αστυνομία.
Σας το συνιστούμε ειδικά για τις Άγιες και ειρηνικές μέρες των Γιορτών.

Ένα χειριστηριάκι για τον Κωστάκη

December22

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αλαβάνο για την έμπνευση: http://www.tvxs.gr/v2161

« Older Entries

ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr