Browsing Μέση Ανατολή

Η Ελληνική Κυβέρνηση του Ισραήλ

July25

Οι εμφανιζόμενες εικόνες δεν είναι από την επίθεση των Ισραηλινών στα καράβια του Στόλου της Ελευθερίας σε διεθνή ύδατα.

Μικρή λεπτομέρεια για τον λόγο που οι ένστολοι δεν είναι Ισραηλινοί πράκτορες: οι Ισραηλινοί θα έβαζαν το όπλο στον κρόταφο αυτών των ανθρώπων.

Τούτοι εδώ είναι πιο “δημοκράτες“.

Το καράβι είναι το Tahrir, οι ακτιβιστές είναι Καναδοί, Δανοί, Αυστραλοί, Τούρκοι, το λιμάνι είναι του Αγίου Νικολάου Κρήτης και οι “πράκτορες” είναι Έλληνες λιμενικοί.

Το συμβάν έγινε στις 4/7/2011 και δεν εμφανίστηκε σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Η Ελληνική κυβέρνηση, απαγόρευσε στα καράβια με προορισμό τη Γάζα να αποπλεύσουν μετά από εντολή υψηλών αξιωματούχων του Ισραήλ.

Με απίστευτο μένος που δεν αρμόζει στην προϊστορία των Ελληνικών κυβερνήσεων (μιας και μας έχουν συνηθίσει στην κωλυσιεργία και στην ανευθυνότητα που στο παρελθόν κόστισε ζωές) και με πρωταγωνιστή τον υπουργό προστασίας του πολίτη (sic) Χρήστο Παπουτσή να έχει χρεωθεί το ατύχημα του Σάμινα και ό,τι συνεπάγεται από αυτό, ο αποκλεισμός της Γάζας ξεπέρασε τα διεθνή ύδατα και έφτασε στα Ελληνικά.

Προσκυνημένη στο σιωνιστικό απαρτχάιντ η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει και θα δείξει στο άμεσο μέλλον πόσο πολύ συμμερίζεται τα βρώμικα παιχνίδια του Ισραήλ και της μοναδικότητας αυτής της χώρας να μην τιμωρείται για τα εγκλήματα που έπραξε και πράττει από τη διεθνή κοινότητα.

Η επιθετική πολιτική απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής θα γίνουν σφοδρότερες μιας και το παράδειγμα προς μίμηση θα είναι η Ισραηλινή πολιτική (βλέπε νόμο ποινικοποίησης του μποϊκοτάζ στην κνεσέτ).

Photos via Sandra Rush (Facebook)

Η δίψα για ελευθερία #Jan25 #Egypt

February11

Δολοφονίες στους δρόμους, καταστροφές και κλοπές καταστημάτων και σπιτιών από παρακρατικούς, άγριες συμπλοκές πολιτών και αστυνομικών, δακρυγόνα, φονικές πλαστικές σφαίρες, φονικές αληθινές σφαίρες, διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο, μπλοκάρισμα των κινητών τηλεφώνων και SMS, συνεχείς απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, μαζικές διαδηλώσεις… η πλατεία Tahrir, η πλατεία της Απελευθέρωσης.

Μέσα σε λίγες μέρες επικράτησε κυριολεκτικά κοινωνική αναρχία.

Όχι με την έννοια που δίνουν οι “δημοσιογράφοι″ στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ενημέρωση για τις μάζες.

Με την κυριολεκτική έννοια, την πολιτισμική, κοινωνική, πολιτική.

Οι πολίτες αυτοοργανώθηκαν.

Όταν η αστυνομία ήταν “εξαφανισμένη” – στην πραγματικότητα δεν ήταν, φορούσε πολιτικά και δημιουργούσε ταραχές, κλοπές, καταστροφές – οι πολίτες έγιναν τροχονόμοι, προστάτευσαν τις γειτονιές τους δημιουργώντας μικρές πολιτοφυλακές με βάρδιες, έγιναν τροχονόμοι, προστάτευσαν το μουσείο του Καΐρου και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας από “κακοποιούς”, δημιούργησαν ένα μικρό χωριό στην πλατεία της Απελευθέρωσης στην οποία έφερναν νερό και τρόφιμα σε όσους κοιμούνται εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι να φύγει ο δικτάτορας από τη χώρα, μέχρι και κουρείο υπήρχε στην πλατεία όπου ο κουρέας παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του.

Αυτή λοιπόν είναι η αναρχία.

Η κοινότητα που δεν υπάρχει κάποιος δικτάτορας, ή εκλεγμένος πρωθυπουργός να θέτει κανόνες και νόμους, που δεν υπάρχει κάποια αρχή που να επιβάλλεται, που η εξουσία είναι καθολικά απούσα, που το κάθε μέλος της κοινότητας λειτουργεί με τους παγκόσμιο κώδικα ηθικής.

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πως ένας λαός σαν τον Αιγυπτιακό, που έχει ζήσει τόσα δεκάδες χρόνια υπό καθεστώτα δικτατορικά, αυταρχικά, καταπιεστικά συνειδητά ξεσηκώνεται, επαναστατεί και ζητά αυτό που δεν είχε για γενιές γενεών.

Ελευθερία.

Η δίψα για παντός τύπου ελευθερία.

Την ελευθερία ακόμα και να μην την έχεις διδαχθείς τη γνωρίζεις.

Για να καταργηθεί η ελευθερία θα πρέπει να πάψει να υπάρχει στο λεξιλόγιο κάθε γλώσσας και επειδή τη γνωρίζεις δεν μπορεί κανένας δικτάτορας, κανένα καθεστώς να σου τη στερήσει ακόμα και αν περάσουν δεκάδες χρόνια μέχρι να απαιτηθεί.

Δεν ζητείται, απαιτείται.

Είναι όσο σημαντική είναι το νερό στον άνθρωπο, όσο το οξυγόνο.

Η Αίγυπτος διψά τόσο πολύ για ελευθερία που οι πολίτες της χώρας είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν γι αυτή…

…συνεχίζεται


ΑΡΧΕΙΟ

Ship to Gaza

Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr